• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakve telefone nam Apple sprema u 2023. godini

Autor Dušan Volaš

Šta možemo da očekujemo od iPhone 15 telefona u novoj godini?

 Kako će izgledati iPhone 15 telefoni u 2023 godini Izvor: YouTube / 4RMD

Standardni iPhone 14 modeli, a posebno 14 Plus, se ne prodaju baš kao što bi Apple želeo, što je navodno primoralo kompaniju da preusmjeri proizvodne resurse na iPhone 14 Pro i Pro Max uređaje. Kompanija navodno priprema plan kako bi osigurala bolju prodaju jeftinijih iPhone 15 modela.

Godina za nama je bila vrlo specifična za Apple. Kompanija je prvi put odstupila od svoje uobičajene strategije opremanja čitave serije iPhone-a svojim najnovijim čipsetom za pametne telefone, a takođe je donijela novi dizajn prednje strane, kao i glavnu kameru veće rezolucije - ekskluzivno za iPhone 14 Pro modele.

Rezultat je bila linija sa dva standardna modela, u kojoj je Plus model zamenio prošlogodišnji iPhone 13 mini i koji su izgledali kao da pripadaju iPhone 13 seriji, pa nije ni čudo što ih je ćerka Stiva Džobsa ismejala i što mnogi nisu želeli da ih kupe, pogotovo ako uzmemo u obzir veće cene. Ipak, kako bi riješio ove probleme, prema insajderu Yeux1122, Apple razmatra nekoliko promjena.

Prvo, Apple razmatra da smanji jaz koji postoji između standardnih i Pro modela. Navodi insajdera se poklapaju sa ranijim glasinama da će svi iPhone 15 uređaji imati Dynamic Island izrez na gornjem dijelu ekrana. Ipak, da li će brzina osvežavanja na jeftinijim modelima konačno biti 120 Hz - ostaje da se vidi. Takođe, očekuje se da jeftiniji dobiju glavnu kameru od 48 MP.

Dalje, Apple razmatra uvođenje novih cijena svojih uređaja. Raniji izveštaji su tvrdili da će gigant iz Kupertina podići cijenu svog najskupljeg modela, koji će se navodno zvati iPhone 15 Ultra, a ne iPhone 15 Pro Max.

Yeux1122 ipak tvrdi da ćemo videti niže cene standardnih modela, jer kompanija navodno želi da proširi cenovnu razliku između Plus i Pro telefona.

Na kraju, najnovije glasine takođe tvrde da Apple teži većoj razlici između modela višeg ranga i implicira da su dobavljači potvrdili da će iPhone 15 Pro i 15 Ultra imati različite materijale i kamere. Ovo je u skladu sa prethodnim informacijama po kojima će iPhone 15 Ultra biti izrađen od titanijuma i imati novu periskopsku kameru.

Naravno, još uvijek smo daleko od premijere novih iPhone modela, ali ukoliko se ove informacije ostvare, to bi značilo da će Apple svakim uređajem nove serije jasno ciljati određene kupce.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS