• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft odustao od 2 ekrana, sada prave savitljivi telefon

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U potezu koji će nesumnjivo naljutiti mnoge, Microsoft je rešio da prihvati savitljive ekrana i odustane od svoje ideje.

 Mikrosoft pravi savitljivi telefon Izvor: YouTube / Argus World

Sjećate se Surface Duo telefona na preklop, sa dva ekrana? I mi često zaboravimo da ovi uređaji postoje, a tome nije išlo u prilog što Microsoft u 2022. godini nije izbacio novi model. Ipak, izgleda da postoji dobar razlog za to - gigant iz Redmonda navodno nije mogao da se odluči za novi dizajn, ali izgleda da je dvoumljenju došao kraj. Surface Duo 3 će imati samo jedan savitljivi ekran.

Kako navodi Windows Central, izvori upoznati sa planovima kompanije tvrde da je, nakon godinu dana testiranja prototipa, Microsoft odlučio da promijeni pravac i prihvati "tradicionalniji" dizajn telefona na preklop, sa šarkom od 180 stepeni, unutrašnjim savitljivim ekranom, kao i ekranom poklopca - slično Vivo X Fold uređaju.

Tvrdi se da je ova odluka došla nakon što je dvoekranski dizajn finalizovan za novi Surface Duo model, koji smo navodno trebali da vidimo krajem 2022. godine i koji bi donio tanje ivice i veću vertikalnu dimenziju ekrana, bežično punjenje i brojna druga unapređenja.

Nažalost, u potezu koji će sigurno naljutiti mnoge ljubitelje stare forme, dizajn sa dva ekrana je odbačen, a Surface tim inženjera je trenutno fokusiran na razvoj savitljivog uređaja. Kako se tvrdi, ovaj potez je reakcija kompanije na pomiješane recenzije Surface Duo 2 telefona nakon lansiranja u oktobru 2021. godine.

Prema dostupnim informacijama, još uvijek je rano za bilo kakve vijesti o specifikacijama i funkcijama novog telefona, a mnogi su znatiželjni da vide da li će Microsoft, uprkos savitljivom ekranu, nastaviti sa dva odvojena prikaza ili ćemo vidjeti nešto potpuno novo. Takođe se ne zna kada bi ovaj model mogao da stigne na tržište, pa nije realno očekivati ga prije kraja ove godine.

Šta vi mislite o promjeni dizajna? Recite nam u anketi i komentarima.

Anketa

https://smartlife.mondo.rs/tech/uredjaji/a28807/Microsoft-Surface-Duo-2-5G-telefon-cena-opis-i-prodaja.html

  • Da, savitljivi ekrani su budućnost

    0% (0)

  • Ne, sviđalo mi se što je drugačiji

    0% (0)

https://smartlife.mondo.rs/tech/uredjaji/a28807/Microsoft-Surface-Duo-2-5G-telefon-cena-opis-i-prodaja.html

Rezultati

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS