• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bil Gejts potkačio Ilona Maska: Bolje vakcine nego put na Mars

Autor Dragana Božić

Da li je na pomolu novi rat milijardera - ovaj put oko trošenja novca?

 Bil Gejts potkačio Ilona Maska Izvor: BBC

Nije tajna da se Bil Gejts i Ilon Mask, jedni od najbogatijih ljudi na svijetu, ne slažu baš najbolje. Ipak, čini se da njihove razlike postaju sve veće, a u prilog tome najviše ide najnovija izjava osnivača kompanije Microsoft, koji smatra da postoji bolji način da se pare potroše od slanja misija u svemir i kolonizacije Marsa.

Tokom intevjua za BBC, Gejts je upitan da li smatra da je odlazak na Mars dobro utrošen novac. "Zapravo, vrlo je skupo otići na Mars. Možete kupiti vakcine protiv malih boginja i spasiti živote za 1.000 dolara po čovjeku", odgovorio je milijarder i dodao: "To vas prizemlji, u smislu - ne idite na Mars".

Djeluje da je Gejtsov odgovor uglavnom usmjeren na Ilona Maska, sa kojim se sukobljavao u prošlosti, mada i drugi milijarderi, poput Džefa Bezosa i Ričarda Brensona, pokušavaju slične poduhvate, pa njihove kompanije Blue Origin i Virgin Galactic rade na razvoju letjelica za put u svemir.

Međutim, Bil Gejts, koji je danas najveći zemljoposjednik u SAD, jeste imao i neke lijepe riječi o Ilonu Masku. Kada je upitan da li bi ohrabrio Maska da se pridruži "klubu megafilantropa", milijarder je rekao: "Da, mislim da će jednog dana bili veliki filantrop. Jasno je da su stvari kao Tesla (automobili) imali pozitivan uticaj, iako nisu bili forma filantropije".

Podsjetimo, svađa između ova dva milijardera 2020. godine - koju niko nije tražio, a koja nas je izuzetno zabavljala - je nastala baš zbog Gejtsovih mišljenja o električnim vozilima. Takođe su se sukobljavali i oko koronavirusa, a mišljenja su im se mimoilazila i oko kriptovaluta, za koja je Gejts rekao da su "prevara za budale".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS