• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada znamo kako će izgledati novi iPhone

Autor Ilija Baošić

Nakon brojnih glasina i spekulacija, konačno je poznato kako će izgledati iPhone 15 Pro.

 Procurilo kako će izgleda iPhone 15 Pro Izvor: Douyin

WWDC događaj još uvijek nije počeo, a već smo u jeku sezone glasina o novim iPhone pametnim telefonima. Dok spekulacije i insajderske informacije kruže internetom, iz Kine nam stiže jedan od prvih pogleda na novi iPhone 15 Pro.

Korisnik Douyin društvene mreže - kineske verzije TikTok-a - prikazao je oblik novog Apple telefona, za koji se očekuje da će biti predstavljen početkom septembra i lansiran istog mjeseca. Mnoštvo glasina kruži o novoj iPhone 15 seriji, a izrađeni model telefona koji je prikazan u videu pretpostavlja da su one najglasnije tačne. Ne samo da je ostrvo kamere veće nego na prethodniku, već se i na dnu nalazi USB-C port, koji će zamijeniti Lightning.

Takođe djeluje da model poseduje nešto drugačije tastere za kontrolu zvuka. Naime, šuška se da tasteri više neće biti fizički, već kapacitivni - slično HTC U12+ uređaju iz 2018. godine, odnosno HOME tasteru na iPhone SE telefonima. Ovo znači da zvuk više nećemo kontrolisati klikom, već dodirom, a motor vibracije unutar uređaja će se postarati da osjećaj ostane isti, ili bar sličan kao prije.

Pored svih novina, priča se i da će, nakon što je to prošle godine učinjeno u SAD, iPhone 15 modeli stići na određena evropska tržišta bez "fiokice" za SIM karticu, odnosno da korisnici neće imati drugog izbora osim da se oslone na eSIM.

Ipak, najuverljivi izgled novog iPhone-a nam stiže od poznatog insajdera ShrimpApplePro, koji je došao u posjed CAD rendera jednog proizvođača zaštitnih futrola. Naravno, sve nezvanične informacije treba uzeti sa zadrškom, ali Shrimp je i prošle godine postavio sličan render koji se pokazao tačnim. Pogledajte:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS