• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei P60 Pro prvi pogled: Da li je ovo najljepši telefon koji ste ikada vidjeli?

Autor Dragana Božić

Da li tražite telefon za koji možete da kažete da je unikat, ali i koji nudi mnoge druge odlične mogućnosti? Pogledajte šta može P60 Pro.

 Huawei P60 Pro karakteristike Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Na događaju koji je 9. maja održan u Minhenu, kompanija Huaweije predstavila svoj najnoviji telefon koji će naći na evropskom, ali i na našem tržištu - Huawei P60 Pro - a mi vam prenosimo naše prve utiske.

Dizajn i ekran

Prije svega, hajde da iznesemo ono što prvo "upada" u oči - poleđinu. Kako su kroz naše ruke prošli mnogi telefoni tokom godina, rijetko šta nas danas može iznenaditi ili nas navesti da se oduševimo na prvi pogled, ali Rococo Pearl poleđina P60 Pro modela je nešto zaista posebno. Biserni sjaj i šare koje podsjećaju na kamen će nesumnjivo imati "vau" efekat na svakog ko ovaj telefon bude vidio uživo, a pogotovo nakon saznanja da je svaki uređaj jedinstven. Da, dobro ste pročitali - zbog tehnike proizvodnje zadnjeg panela, ne postoje dva P60 Pro modela sa istom šarom.

Osim interesantnih šara poleđine, na zadnjem dijelu uređaja se nalazi i ostrvo sistema kamera koje donosi veoma upečatljiv izgled u odnosu na konkurenciju, koje je takođe prekriveno bisernom emulzijom.

Ivice ovog uređaja su zakrivljene, a simetrično su zakrivljeni i ekran i poleđina, zbog čega telefon veoma udobno leži u ruci. Zvučnici se nalaze na samom vrhu i dnu telefona, što znači da je zvuk izbalansiran, za razliku od rješenja koji za potrebe jednog zvučnika koristi slušalicu, a ne sumnjamo da će mnogima značiti podatak da se na vrhu nalazi i IR dioda, pa P60 Pro može da se koristi i kao daljinski.

Zakrivljeni OLED panel, dijagonale 6,67 inča, koristi LTPO tehnologiju, odnosno dinamičko osvježavanje od 1 do 120 Hz za koje Huawei kaže da bi trebalo da smanji potrošnju energije za 29 odsto. Na prvi pogled, panel je odličan, visoke rezolucije 1.220 x 2.700 piksela, sa odličnim prikazom boja. Kako bi bio izdržljiv na svakodnevno korišćenje, ali i nezgode koje se dešavaju, Huawei je za potrebe P60 Pro telefona iskoristio sopstveno Kunlun zaštitno staklo, koje smo već imali priliku da vidimo i na prošlogodišnjem Huawei Mate50 Pro modelu.

Performanse i baterija

Kako bi korišćenje P60 Pro telefona proteklo glatko, "ispod haube" kuca Snapdragon 8+ Gen 1 čipset. Kao što znate, u pitanju je prošlogodišnji čip kompanije Qualcomm, ali i dalje izuzetno sposoban i brz, sa odličnim odnosom efikasnosti i performansi. Podrška za 5G povezivanje nije prisutna, ali kupcima kod nas svakako to ne znači previše - bar još neko vrijeme.

Kapacitet baterije iznosi 4.815 mAh i apsolutno je u skladu sa ostalim flagship uređajima na tržištu. Na detaljnije informacije o njenoj autonomiji ćete morati da malo sačekate dok ne objavimo recenziju, ali ono što je dostupno od informacija jeste da je na raspolaganju brzo punjenje od 88 W pomoću SuperCharge punjača, kao i podrška za bežično punjenje snagom od 50 W. Kako tvrdi Huawei, ukoliko se koristi žično punjenje, P60 Pro će se napuniti do 40% za 10 minuta, odnosno do 100% za samo 40 minuta.

Kamere

Iako je ljepota ovog uređaja jedna od glavnih odlika ovog modela, ono što P60 Pro zaista izdvaja jeste sistem trostrukih kamera na poleđini, kao što je bio slučaj i na Huawei P modelima prethodnih godina.

Na raspolaganju je Xmage Ultra Lighting glavna kamera od 48 megapiksela, Ultra Lighting periskopska kamera iste rezolucije, kao i ultraširokougaoni modul rezolucije 13 MP. Baš kao i na Mate50 Pro modelu, glavna kamera posjeduje podesivi fizički otvor blende - od f/1.4 do f/4.0. Dodatno, na raspolaganju je i selfi kamera od 12 MP, koja se nalazi u izrezu na sredini gornjeg dijela ekrana.

Još uvijek je rano da damo sud o kamerama, ali ispod možete pogledati neke fotografije koje smo do sada uspjeli da uslikamo, a u komentarima nam recite kako vam se čine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS