• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIL GEJTS PREDVIĐA BUDUĆNOST: Internet kakav poznajemo bi mogao da nestane!

Autor mondo.rs

Bil Gejts je naveo da će vrhunske kompanije najvjerovatnije da razviju ličnog digitalnog agenta.

 BIL GEJTS PREDVIĐA BUDUĆNOST: Internet kakav poznajemo bi mogao da nestane! Izvor: YouTube/Pritnscreen/PBS NewsHour

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts vjeruje da će vrhunske kompanije u oblasti vještačke inteligencije najvjerovatnije da razviju ličnog digitalnog agenta koji će da obavlja određene zadatke umjesto ljudi.

Tehnologija će biti toliko duboka da bi mogla radikalno da promijeni ponašanje korisnika. "Ko god da dobije ličnog agenta, to je velika stvar, jer nikada više nećete otići na sajt za pretragu, nikada nećete otići na sajt za produktivnost, nikada nećete otići na Amazon ponovo“, rekao je on.

Ovaj pomoćnik vještačke inteligencije koji tek treba da bude razvijen će moći da razumije potrebe i navike osoba i pomoći će im da "čitaju stvari koje nemaju vremena da pročitaju", rekao je Gejts tokom događaja na temu vještačke inteligencije. Biće potrebno neko vrijeme dok ovaj moćni budući digitalni agent ne bude spreman za opštu upotrebu, rekao je Gejts.

Takođe je razgovarao o zdravstvenim naporima u vezi sa njegovim radom u Fondaciji Bil i Melinda Gejts, rekavši da će vještačka inteligencija ubrzati inovacije u svemiru i dovesti do naprednijeg razvoja lijekova. Iako je unutrašnji rad ljudskog mozga još uvijek misterija za naučnike, suosnivač Majkrosofta vjeruje da se čovječanstvo približava stvaranju korisnih lijekova za liječenje bolesti poput Alchajmerove bolesti, a ispitivanja novih lijekova na ljudima će se vjerovatno održati za deset godina, piše cnbc.com.

Takođe je naveo da će razvoj vještačke inteligencije uticati na radnike. "Dok izmišljamo ove robote, samo treba da pazimo da ne dobiju Alchajmerovu bolest", rekao je Gejts u šali.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS