• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljudi se masovno žale na Threads: Nije moguće obrisati profil, a da se ne obriše i Instagram

Autor Ilija Baošić

Ne sviđa vam se Threads? Bojimo se da trenutno ne možete obrisati svoj profil, a da ne obrišete i svoj Instagram.

 Problemi na mreži Threads Izvor: Unsplash

Instagram je lansirao svoju novu društvenu mrežu, Threads, koja je za samo nekoliko dana uspjela da privuče više od 100 miliona znatiželjnih korisnika. Međutim, mnogi kojima se ova kopija Twitter-a nije svidjela su sada naišli na ozbiljan problem - ne mogu da obrišu svoj Threads profil, a da ne obrišu i svoj Instagram nalog.

Korisnici sada masovno prijavljuju problem koji je nastao jer je za korišćenje Threads platforme neophodno imati Instagram nalog, odnosno povezati ga prilikom otvaranja profila na novoj društvenoj mreži. Na ovaj način, korisnici u startu mogu da zaprate ljude koje već prate na Instagram-u.

Suprotno, ni korišćenje Threads-a nije moguće ukoliko se odlučite da obrišete samo svoj Instagram nalog. U politici privatnosti piše: "Vaš Threads profil je dio vašeg Instagram naloga i može biti obrisan u bilo kom momentu kada obrišete svoj Instagram nalog".

Matična kompanija Meta je svesna žalbi korisnika, a portparolka kompanije je za Insider izjavila da je to "nešto na čemu se radi", dodajući da oni koji ne žele da više koriste Threads trenutno mogu da ga deaktiviraju, a da to neće uticati na njihov Instagram nalog.

Tehnički direktor kompanije Meta, Endru Bosvort, je na Threads-u takođe rekao da kompanija trenutno "popravlja" problem, odgovarajući na žalbu glumice Deni Fernandez. Brojni Threads korisnici su se takođe žalili na isti problem, tvrdeći da se zbog trenutne politike korišćenja osećaju "zarobljenim".

Threads je lansiran 6. jula kao konkurent Twitter platformi, a na osnovu više od 100 hiljada recenzija je zavredeo ocenu od 3,5 zvezdica na Google Play Prodavnici. Čini se da su se ovoj mreži najviše obradovali oni kojima se ne sviđa kako Ilon Mask vodi Twitter, međutim, advokati milijardera su Cukerbergu već poslali zahtjev za gašenje platforme zbog kopiranja, uz prijetnju da će pravdu potražiti na sudu.

Još jedan razlog više zašto će borba milijardera u oktagonu biti spektakl koji niko neće želeti da propusti.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS