• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Chrome: Ako vam Incognito mode do sada nije bio dovoljno anoniman, sada postaje još diskretniji

Nova funkcija omogućava Google Chrome-u skrivanje medijskih sadržaja i njihovih metapodatka na kontrolnoj tabli operativnog sistema

 Google Chrome, Incognito mode postaje diskretniji Izvor: Pixabay

Korisnici koji testiraju Canary verziju popularnog internet pregledača Google Chrome, uočili su novu funkciju: mogućnost skrivanja gledanja medijskih sadržaja (npr. gledanja videa) tokom korišćenja anonimnog načina rada.

Funkcija, koja nosi naziv "Hide media metadata in the flags menu when in Incognito" (odnosno "Sakrij medijske metapodatke u anonimnom načinu rada), omogućava Chrome-u da ne prikazuje selektivno medijske sadržaje ili njihove metapodatke (tj. informacije o mediju koji se trenutno reprodukuje) na kontrolnoj tabli operativnog sistema koji koristite.

Ovu funkcionalnost prvi je uočio sajt Windows Latest, koji je dokaze za to pronašao na platformi Chromium Gerrit, na kojoj se nalazi Google Chromium projekt otvorenog koda, čiji kod programeri mogu slobodno da unapređuju. Tamo je otkriveno nekoliko referenci za ovu novu funkciju.

Windows Latest takođe navodi i da Google želi da ovu funkciju uvede na sve sisteme za koje je Chrome dostupan: Windows, Mac, Linux, Chrome OS, kao i mobilne operativne sisteme Android i iOS.

Šta se dešava kada aktivirate funkciju?

Kada je funkcija uključena u Windowsu, Google Chrome prestaje da prikazuje ​​informacije o medijima koji se prikazuju, kao što su npr. naslovi i imena umjetnika i drugi detalji, u prozoru za kontrolu medija ili sistemskom polju Windowsa.

To takođe onemogućava pojavljivanje tih informacija i na zaključanom ekranu uređaja. Umesto njih, prikazaće se logotip Google Incognito uz tekst: "Sajt reprodukuje video."

Ova novina će ispraviti prethodni problem sa privatnošću, zbog koga su informacije o otvorenom medijskom sadržaju bile prikazivane i kada je video bio minimizovan.

Kako se pretpostavlja, nova funkcija bi trebalo da bude uključena u buduće ažuriranje Google Chrome-a, i to najvjerovatnije u isto ono koje bi korisnicima trebnalo da donese očekivani novi dizajn popularnog pregledača. Ažuriranje se očekuje prije kraja ove godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS