• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je nestao Apple Car?

Autor Dušan Volaš

Pod šifrom "Projekat Titan", Apple je na svom autonomnom električnom vozilu počeo da radi još 2015. godine, ali izgleda da Apple Car osam godina kasnije nije daleko odmakao

 Gdje je nestao Apple Car? Izvor: MONDO / Apple / PhoneArena.com

O električnom automobilu za logom "zagrižene jabuke" dosta se govorilo proteklih godina, ali izgleda da se projekat "Apple Car" suočava sa još jednim neuspjehom.

U ovonedeljnoj objavi na društvenoj mreži "X", analitičar tehnologije sa ozbiljnom reputacijom – Ming-Či Kuo je konstatovao da je Apple u razvoju svog četvorotočkaša izgubio pravac i da je toj kompaniji potrebna ozbiljna reorganizacija na tom projektu kako bi se on ponovo vratio na pravi put.

Pod šifrovanim imenom "Projekat Titan", Apple je na svom autonomnom električnom vozilu počeo da radi još 2015. godine. Danas, osam godina kasnije, uticajni analitičar vjeruje da ta kompanija do rezultata neće doći ni u nardnih nekoliko godina.

Kuo je izvršnom direktoru Applea Timu Kuku sugerisao da "treba da se otvori i potroši novac na niz akvizicija" koje će mu pomoći da dođe do "parčića koji mu nedostaju" da bi se cijeli projekat vratilo na pravi put.

Sve najavljene futurističke novotarije, kao što su potpuno autonomna vožnja ili vjetrobransko staklo zasnovano da tehnologiji proširene stvarnosti, zvuče lepo, ali ne znače ništa dokle god ne postoji automobil koji može da učestvuje u saobraćaju, konstatuje ArenaEV.

A, kako stvari sada stoje, na to će morati da se čeka najvjerovatnije i poslije 2026. godine, roka koji je prethodno u glasinama figurirao kao mogući krajnji rok za predstavljanje Apple Car-a.

Ideja električnog, autonomnog Apple automobila je svakako privlačna, ali se svijet električnih vozila brzo se razvija. A kako Appleu sat otkucava, konkurencija priličnom brzinom ide sve dalje naprijed.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS