• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi pravi sopstveni operativni sistem - MiOS?

Autor Ilija Baošić

Svi se pitaju šta je MiOS i da li će zamijeniti MIUI korisnički interfejs na Xiaomi telefonima.

 Xiaomi MiOS novi operativni sistem Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Prema navodima koji stižu iz Kine, Xiaomi će MIUI korisnički interfejs zameniti novim operativnim sistemom pod nazivom MiOS.

MIUI korisnički interfejs je srce kompanije Xiaomi. U pitanju je softversko rješenje koje je postojalo i pre prvog pametnog telefona ove kompanije, dostupno kao ROM koji je mogao da se instalira na uređajima drugih proizvođača i ponudi alternativno iskustvo - što u vizuelnom, što u funkcionalnom smislu.

Međutim, nakon 14 iteracija, neki izvori tvrde da 15. neće biti, odnosno da će MIUI 15 biti zamenjen, i to potpuno novim MiOS operativnim sistemom. Ove tvrdnje se u najvećoj mjeri oslanjaju na činjenicu da je Xiaomi registrovao ime i internet domen "mios.cn" u Kini, kao i to da internetom kruže navodi o već dostupnim beta verzijama ovog softverskog rješenja.

Izvor: Weibo

Zapravo, to je sve što znamo o novom softveru, a sve više od toga su samo spekulacije. Ipak, kako tvrdi sajt Xiaomiui, navodi da nećemo vidjeti MIUI 15 nisu tačni. Kao dokaz, ovaj sajt koji se isključivo bavi temama povezanim sa kompanijom Xiaomi, objavio je isječke novih nadogradnji sa zvaničnih servera, koje se pripremaju za telefone kao što su Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra, Redmi K60 PRo i Mix Fold 3.

Izvor: SmartLife / Xiaomiui

Još uvek je rano reći šta je MiOS i za koja tržišta je namenjen, odnosno da li je u pitanju novi operativni sistem, sličan Huawei HarmonyOS-u ili samo novo ime za MIUI.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:27
Xiaomi 13T serija
Izvor: Xiaomi
Izvor: Xiaomi

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS