• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji Samsung telefon ne prelazi na Exynos?

Autor Ilija Baošić

Samsung se vraća Exynos čipovima, ali to možda neće biti slučaj na Galaxy S24 Ultra modelu.

 Samsung Galaxy S24 Ultra će imati Snapdragon 8 Gen 3 Izvor: OnLeaks / Smartprix

Samsung će početkom 2024. godine lansirati Galaxy S24 seriju pametnih uređaja, u kojima će se na evropskom tržištu nesumnjivo naći nedavno najavljeni Exynos 2400 čipset. Međutim, vrlo je moguće da nas čeka iznenađenje kada je najskuplji model ove serije u pitanju.

Prema pisanju korejskog portala The Elec, Exynos 2400 neće pokretati Galaxy S24 Ultra telefon, već će ovaj model ekskluzivno koristiti Snapdragon 8 Gen 3 čipset, nezavisno od tržišta.

Još uvijek nemamo potvrdu ove informacije, ali znamo kakve performanse možemo da očekujemo od ovog čipa, jer su upravo primjećeni rezultati sintetičkog testa u Geekbench bazi, u kojima se vidi da je neko testirao Ultra model.

Prema procurelom testu, Galaxy S24 Ultra je ostvario Single-Core rezultat od 2.234 poena, odnosno Multi-Core rezultat 6.807 poena, što je poboljšanje od 15% i 35% u odnosu na prethodnika.

Izvor: MySmartPrice

U propratnim informacijama se vidi da Snapdragon 8 Gen 3 donosi 1+3+2+2 konfiguraciju jezgara, kao i da brzina takta glavnog jezgra iznosi 3,30 GHz, što je manje nego na prošlogodišnjim uređajima. Međutim, na ostalim jezgrima je primetna drugačija priča, pa vidimo brzine od 3,15, 2,96 i 2,27 GHz.

Nažalost, Exynos čipseti su prethodnih godina bili inferniornije rješenje u odnosu na Snapdragon, a ukoliko se glasine obistine i Samsung zaista odluči da koristi Qualcomm čipove samo na najskupljem Galaxy S24 modelu, samo ta informacija će biti dovoljan odgovor na pitanje kako se Exynos 2400 i Snapdragon 8 Gen 3 porede.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:21
Samsung Galaxy S24 Ultra render
Izvor: OnLeaks / Smartprix
Izvor: OnLeaks / Smartprix

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS