• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google mijenja izgled sajta nakon četvrt vijeka: Stižu vijesti, rezultati i vremenska prognoza

Autor Ilija Baošić

Ukoliko volite jednostavnost početne stranice Google pretrage, nismo sigurni da će vam se svidjeti uveđenje Discover feed-a

 Google mijenja desktop sajt, uvodi Discover feed Izvor: Google

Posjeta Google sajtu izgleda gotovo isto u posljednjih 25 godina. Vremenom se mijenjao logo, veličina polja za pretragu i razni elementi, ali vizuelno iskustvo je oduvijek bilo jednostavno. Međutim, djeluje da će se to uskoro promijeniti na računarima.

Nakon četvrt vijeka minimalizma, Google sada testira dodavanje vijesti, vremenske prognoze, sportskih rezultata i drugog sadržaja ispod polja za pretragu na desktop verziji sajta. Ukoliko vam to zvuči poznato, postoji vrlo dobar razlog za to - u pitanju je Discover feed koji je već godinama dostupan na pametnim telefonima.

Izvor: MSPowerUser

Ovaj personalizovani niz različitog sadržaja je na telefone stigao 2018. godine, ali verzija sajta za desktop računare je u velikoj mjeri ostala nepromijenjena, uz povremeno obilježavanje važnih datuma interesantnim slikama i igrama.

Ukoliko Google bude smatrao da je najnoviji test prošao uspješno, početna stranica najpopularnijeg internet pretraživača na svijetu više nikada neće biti ista. Sigurni smo da mnogi ovu promjenu neće oberučke prihvatiti, ali, ako se po jutru dan poznaje, neće moći da urade ništa po tom pitanju, jer prvi korisnici javljaju da ne postoji opcija da se Discover feed isključi.

Interesantno, najveći konkurent, Bing, već posjeduje sličan sadržaj ispod polja za pretragu na desktop sajtu, ali, za razliku od Google-a, svojim korisnicima dozvoljava da izmijene kako početna stranica izgleda, odnosno da li će im biti prikazane vijesti ili ne.

Nažalost, još uvijek nije poznato koliko će test dodavanja Discover feed-a na desktop verziju sajta trajati, kao ni kada ćemo saznati konačnu odluku kompanije.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:55
Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro
Izvor: Google
Izvor: Google

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS