• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Chrome naučio nove vještine: Sve ovo ćete ubuduće mnogo lakše obavljati

Nakon što je nedavno obilježio 15 godina postojanja, Google Chrome je sebe "nagradio" setom korisnih nadogradnji koje bi korisnicima trebalo da olakšaju rad

 Google chrome nadogradnje Izvor: Unsplash

Jedan od najpopularnijih internet pregledača - GoogleChrome, početkom septembra je obilježio 15 godina postojanja. U to ime uskoro dobiti set nadogradnji koje bi trebalo da poboljšaju i ubrzaju pretraživanje interneta.

Jedna od, možda, najupečatljivijih nadogradnja je preporuka popularnih sajtova. Google napominje da će nova funkcija predlagati sajtove u adresnoj traci, čak i ako ih ranije niste posjećivali.

Nejasno je, međutim, da li to predstavlja samo još jedan način za oglašavanje ili će nova funkcija korisnicima zaista sugerisati da posjete korisne i relevantne sajtove. U svakom slučaju, ova funkcija je već dostupna, pa je možete isprobati na desktop računaru ili mobilnom uređaju.

Sljedeća novina je automatsko ispravljanje grešaka u kucanju. Pregledač će ubuduće moći da razumije vašu destinaciju, odnosno adresu sajta koji namjeravate da posjetite, čak i ako ste pogrešno unijeli adresu sajta. Ranije, korisnici su morali da obrišu grešku, odnosno pogrešno unijeti URL, ili da ga ukucaju od početka. To više neće morati da rade.

Na prethodni novitet odlično se nadovezuje "pametnije automatsko dovršavanje" (autocompletion). Chrome sada brže prepoznaje adresu sajta koji želite da posjetite. Ova funkcija je postojala i u prethodnim verzijama Chrome-a. Nova verzija, međutim, zanemaruje greške u kucanju i predlaže sajtove mimo vaše istorije pretrage. Ova funkcija će se pojaviti u Chrome-u za računare.

Chrome sada može da pretražuje i u vašem folderu sa obilježivačima (bookmarks), i to tako što ćete u pretragu unijeti naziv foldera koji želite da pretraži. Ovo je veoma korisno rješenje za one kojima su folderi da bukmarkovanim linkovima uvijek prepuni.

Takođe, za novi raspored adresne trake svog popularnog pregledača Google tvrdi da je sada preglednija tj. "lakša za čitanje" i "mnogo responsivnija".

 (Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS