• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mask upozorava: Zbog vještačke inteligencije svi ćemo ostati bez posla

"Moći ćete da imate posao, ali samo ako budete željeli da ga imate zbog ličnog zadovoljstva. Vještačka inteligencija će biti u stanju da radi apsolutno sve", smatra osnivač Tesle i SpaceX-a

 Mask smatra da ćemo zbog vještačke inteligencije ostati bez posla Izvor: YouTube / TED

Vještačka inteligencija bi mogla da postane najrazornija sila u istoriji koja će u pitanje dovesti sam smisao života, izjavio je milijarder Ilon Mask istakavši da bi ona svakog čovjeka na svijetu mogla da ostavi bez posla.

"Prvi put ćemo imati nešto što je pametnije od najpametnijeg čovjeka. Teško je reći u kom trenutku će se to tačno desiti, ali će se doći do tačke kada posao više neće biti potreban", rekao je Mask u razgovoru sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, u Lankaster Hausu, službenoj rezidenciji Vlade Velike Britanije.

"Moći ćete da imate posao, ali samo ako budete željeli da ga imate zbog ličnog zadovoljstva. Ali, vještačka inteligencija će biti u stanju da radi apsolutno sve", istakao je Mask, prenosi CNBC.

Osnivač i izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX, očekuje da će vještačka inteligencija mnoge stvari učiniti ostvarivim, ali i da u tome neće biti ograničenja. Prema njegovim riječima, to je istovremeno i dobro i loše.

Zbog svega toga, kako je ukazao, jedan od izazova budućnosti će biti to kako pronaći smisao života.

Ilon Mask je i ranije više puta upozoravao na prijetnje koje predstavlja vještačka inteligencija, pa je jednom čak poručio i da bi vještačka inteligencija mogla da bude opasnija od nuklearnog oružja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS