• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlogeri, DJ AI ubuduće će praviti muziku za vaše YouTube klipove

Alat opremljen vještačkom inteligencijom – Dreamtrack, namjenski alat za stvaranje muzike za YouTube Shorts klipove, uskoro će postati dostupan na toj platformi.

 Dreamtrack alat za stvaranje muzike za YouTube Izvor: Pexels

Vještačka inteligencija će ubuduće stvarati muziku za YouTube "u glasovnom i muzičkom stilu" poznatih američkih izvođača. To je rezultat saradnje Google-ove laboratorija za istraživanje vještačke inteligencije DeepMind i najpopularnije video platforme ne internetu.

A glavni "kompozitor" će biti AI model Lyria, na čijoj osnovi će biti izgrađena još dva noiva AI alata. Jedan od njih – Dreamtrack, će biti namjenski alat za stvaranje muzike za YouTube Shorts klipove.

Kako se navodi u saopštenju DeepMind-a, AI modeli teško održavaju kontinuitet kada generišu duge sekvence zvuka, pošto se muzika često sastoji iz više glasova i instrumenata koji se čuju istovremeno. Zbog toga je za vještačku inteligenciju stvaranje muzika mnogo teže od govora.

Upravo zato će, bar u početku, uz pomoć ovog alata moći da se kreiraju samo muzički zapisi u trajanju od 30 sekundi i to u stilu poznatih američkih pavača kao što su Demi Lovato ili Džon Ledžend, prenosi TechCrunch.

Dreamtrack će, u prvo vrijeme, biti dostupan samo ograničenoj grupi korisnika. Oni će sadržaje kreirati tako što će u AI aplikaciju unositi temu, a zatim birati izvođača, nakon čega će Dreamtrack "izbacivati" gotovu numeru sa pratećim tekstom, koji će biti otpjevana glasom odabranog muzičara.

BONUS VIDEO:

Google veštačka inteligencija
Izvor: Google Workspace

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS