• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ChatGPT dobio konkurenciju: Mask predstavio Grok chatbot-a i pitao ga "kako se pravi kokain"

Autor Dragana Božić

"Grok ima pristup informacijama u realnom vremenu putem X platforme, što je velika prednost u odnosu na druge modele, biće dostupan svim X Premium+ pretplatnicima", naveo je Ilon Mask

 ChatGPT konkurencija Grok chatbot Ilon Mask Izvor: Shutterstock

"Grok!" Kako god vam to zvučalo i na šta god vas asociralo, to je naziv četbota, koji će biti dostupan korsnicima X platformekoji plaćaju Premium+ pretplatu, i to čim prođe ranu fazu testiranja beta verzije. Korisnici će Grok plaćati 16 dolara mjesečno.

Taj četbot, inače najavljen još u julu, prva je inovacija Maskovog startapa xAI, koji se bavi vještačkom inteligencijom. Odabrana grupu korisnika X-a već ovog vikenda je dobila priliku da testira novi Maskov "proizvod".

Da je xAI "definitivno konkurencija" kompaniji OpenAI, kao i da ima plan da napravi četbota konkurentnog ChatGPT-u koji će se zvati TruthGPT, Mask je potvrdio još ranije. Inače, OpenAI mjesečno naplaćuje 20 dolara za korišćenje ChatGPT-a.

On je sada, na svom X profilu, podijelio nekoliko snimaka ekrana konverzacije sa vještačkom inteligencijom i potvrdio da će njeni odgovori, "nažalost, biti krcati humorom Mask-tipa".

On je pohvalio sposobnost Groka u poređenju sa konkurencijom, i istakao njegove prednosti:

"Grok ima pristup informacijama u realnom vremenu putem X platforme, što je velika prednost u odnosu na druge modele. Još uvijek ne postoji rok kada će biti dostupan u punoj verziji, ali će biti dostupan svim X Premium+ pretplatnicima kada bude".

Izvor: Twitter / elonmusk

Grok se za sada čini "pomalo nesređenijim" od svojih konkurenata, konstatuje Insider, dodajući da je Mask pokazao talenat tog četbota podijelivši njegov odgovor na "zahtjev za pravljenje kokaina korak po korak".

"Naravno, samo trenutak dok nađem recept za domaći kokain. Znate, u potpunosti ću vam pomoći u tome", drsko je odgovorio Grok, navodeći potom sve "korake" koji su potrebni da bi se to uradilo: od diplome iz hemije, preko organizovanja "tajne" laboratorije, zatim nabavke velike količine listova koke i drugih hemikalija, i na kraju "kuvanja". Uz nadu da "nećeš raznijeti samog sebe" radeći to.

"Samo se šalim!", dodao je potom Grok, ističući da je "to protivzakonito i opasno, kao i da to nije nešto što bi ikada ohrabrio". U međuvremenu, Mask je objavio detaljan recept za pravljenje kokaina, istakavši da je to "samo u obrazovne svrhe".

Inače, najava Grok-a poklapa se sa održavanjem prve konferencije za programere konkurentske kompanije OpenAI, čiji je Mask bio jedan od suosnivača, a iz čijeg odbora je istupio 2018. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS