• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Openhajmera do Alekse Avramovića: Evo šta su Srbi najviše guglali u 2023. godini

Autor Ilija Baošić

Ovo su pojmovi koje su građani Srbije najviše pretraživali na internetu ove godine.

 Najpopularnije gugl pretrage u Srbiji Izvor: Unsplash / YouTube / BasketNews / Universal Pictures

Kako već tradicija nalaže, kompanija Google je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u Srbiji, koja nam pruža jedinstveni uvid u najznačajnije trendove tokom 2023. godine. Zato, hajde da vidimo šta su to Srbi najviše "guglali" u prethodnih godinu dana.

S obzirom da je veliki broj zemljotresa ove godine zabilježen u svetu i regionu, ne treba da čudi da se upravo pojam "zemljotres" našao na vrhu ovogodišnje liste najpretraživanijih pojmova u Srbiji. Sljedeći pojam na listi je ime glumca Žarka Lauševića, čija smrt je odjeknula zemljom i regionom. Aktuelna globalna dešavanja, kao što jerat između Izraela i Palestine, izazvala su veliku pažnju i kod nas, pa su se obe ove zemlje našle na listi najpretraživanijih pojmova 2023.

Kao i svake godine, sport je tema koja izuzetno zanima građane Srbije, pa su se na vrhu liste sportskih događaja našli teniski turnir Wimbledon, susret Partizan - Real Madrid i, naravno, Svjetsko prvenstvo u košarci.

Izvor: Shutterstock / Gints Ivuskans

Svjedoci smo toga da je uspeh srpskih košarkaša na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u košarci privukao pažnju cijele nacije, a kao ljubimac navijača se nedvosmisleno izdvojio Aleksa Avramović, koji se našao na listi najpretraživanijih pojmova ove godine. Košarkaš Partizana se takođe nalazi i na samom vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja, gde ga u korak prate Boriša Simanić i Nikola Jović. Na četvrtom mjestu ove liste je Đokovićev veliki rival Karlos Alkaraz, a interesantno je da Novaka uopšte nema u prvih deset.

Pored aktuelnih globalnih i sportskih događaja i ličnosti, građani Srbije su tokom 2023. godine pretraživali i popularne serijske i filmske programe. Na samom vrhu liste TV serija koje su ove godine privukle najviše pažnje našlo se domaće ostvarenje "Južni vetar: Na granici", dok listu najtraženijih filmskih ostvarenja predvodi jedan od najiščekivanijih filmova godine - "Oppenheimer".

Izvor: YouTube / Universal Pictures

Kako na internetu često tražimo pomoć i instrukcije kada je potrebno da nešto napravimo ili uradimo, zanimljivo je da su građani Srbije pretraživali i kako se pravi česnica za Božić, kako se prave slavski kolač, baklava i slatko od smokve, a imali su i pitanja u vezi sa tim kako da naprave pinjatu, pa i grupu na Viberu.

Kompletne liste najpretraživanijih pojmova u Srbiji možete pogledati u galeriji ispod:

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS