• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Windows "zakuca": Microsoft ima novu aplikaciju kojom ćete moći da ubrzate računar sa samo nekoliko klikova

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Aplikacija PC Manager je prvobitno objavljena još u oktobru 2022. godine, a tek sada je konačno izašla iz test faze i postala dostupna za preuzimanje

 Aplikacija PC Manager dostupna za skidanje Izvor: Unsplash

Nakon dvije godine testiranja, Microsoft je korisnicima Windows-a dao mogućnost da sami mogu da poboljšaju performanse operativnog sistema na svojim računarima pomoću dugo očekivane aplikacije PC Manager, koja je konačno postala dostupna putem Microsoft Store prodavnice.

Aplikacija korisnicima omogućava da optimizuju performanse svog računara provjerom "zdravlja" Windows-a, menadžmentom prostora za skladištenje i uskladištenim fajlovima, i drugim podešavanjima.

Ona takođe sadrži Toolbox meni koji omogućava jednostavan i praktičan pristup osnovnim alatima na računaru kao što su diktafon, Bing prevodilac, konvertor valuta, kalkulator ili folder sa snimcima ekrana, prenosi Windows Central.

PC Manager bi korisnicma trebalo da pomogne da sve to obave u samo nekoliko klikova i time poboljšaju performanse Windows-a 10 ili Windows-a 11 na svom računaru.

Aplikacija je prvobitno objavljena još u oktobru 2022. godine, a tek sada je konačno izašla iz test faze i postala dostupna za preuzimanje.

Aplikacija korisnicima donosi nekoliko funkcija namijenjenih održavanju računara u dobrom stanju, kada je o softverskim performansama riječ, a to podrazumijeva: optimizovanje performansi i iskoristivosti RAM memorije, brisanje nepotrebnih fajlova sa računara, analizu i rješavanje problema operativnog sistema, antivirus zaštitu.

Osim osnovnog održavanja sistema, aplikacija donosi i dodatne funkcije: "plivajući" toolbar sa indikatorom iskorišćenosti RAM-a, mogućnost "pinovanja" prečica za brz pristup sajtovima, kao i prečice za pristup određenim alatima.

Microsoft PC Manager je dostupan za operativne sisteme Windows 10 i 11 (x64 i ARM).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS