• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekorder: Nijedan iPhone nije imao toliku bateriju i toliko prostora za podatke kao predstojeći 16 Pro

Nove iPhone 16 telefone će pokretati Apple A18 Pro čip uparen sa 8GB RAM-a, dok se među ostalim novitetima izdvajaju nove "ekskluzivne" funkcije zasnovane na vještačkoj inteligenciji

 Iphone 16 specifikacije i unapređenja Izvor: Render / GSM Arena

Glasine o iPhone16 seriji telefona već neko vrijeme kruže internetom, a najnovije koje stižu od izvora iz lanca nabavke kompanije Apple upućuju na neka od ključnih unapređenja novih uređajau odnosu na njihove prethodnike.

Tako će oba iPhone 16 Pro modela imati veće ekrane u odnosu na svoje prethodnike: "običan" Pro 6,3, a Pro Max ekran dijagonale 6,9 inča. Ovi OLED paneli dolaze sa mikro sočivima (Micro Lens Array – MLA) koja unapređuju osvjetljenost ekrana i omogućavaju bolje uglove gledanja od običnih OLED panela.

Uređaje će pokretati Apple A18 Pro čip uparen sa 8GB RAM-a, dok je drugi važan novitet veliko proširenje prostora za skladištenje podataka, sa prethodno maksimalinih 1TB, na duplo većih 2TB.

Posljednje informacije potvrđuju ranije objave o novim "ekskluzivnim" funkcijama zasnovanim na vještačkoj inteligenciji, među kojima će se na 16 Pro modelima naći i nedavno predstavljeni Apple MGIE AI model za obradu slika.

Oba telefona će, navodno, imati novu ultraširoku kameru od 48MP, dok će manji Pro model konačno dobiti "tetraprizma" sočivo sa uvećanjem do 5X.

iPhone 16 Pro Max će, navodno, imati jednu od najboljih i najdugotrajnijih baterija na jednom Pro modelu ikada. Baterija ima kapacitet od 4.676 mAh, u poređenju sa iPhone 15 Pro Max telefonom koji ima bateriju od 4.441 mAh.

U kombinaciji sa efikasnošću najnovijeg čip, ova baterija bi navodno najsnažnijem iPhone 16 Pro Max trebalo da donese najduže vrijeme trajanja između dva punjenja od svih Apple telefona do sada.

I manji 16 Pro takođe dobija novu veću bateriju, koja bi trebalo da ima kapacitet od 3.355mAh, smještenu u poseban metalni držač zbog boljeg rasipanja toplote.

Oba telefona će sa desne bočne strane kućišta imati Capture taster, namijenjen za trenutno fotografisanje i snimanje videa. Takođe, Apple je, navodno, poboljšao obradu titanijuma za kućište telefona, što je dovelo do smanjenja troškova izrade po kućištu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:50
iPhone 11 eksplozija uživo
Izvor: X / Clowwdie_
Izvor: X / Clowwdie_

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS