• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procurili prvi renderi "ajfona" 16: Da li će ovako izgledati nova generacija najpopularnijih telefona?

Autor Miloš B. Jovanović

Na renderima možemo da vidimo kako izgledaju varijacije pred-proizvodnog dizajna narednog "ajfona".

 Procurili prvi renderi iPhone-a 16: Izvor: MacRumors

I pored toga što je iPhone 16 serija telefona još uvek daleko od zvaničnog predstavljanja, sajt MacRumors je objavio neke od ključnih elemenata dizajna osnovne verzije tog modela.

Apple je već najavio da će eksperimentisati sa dizajnom poleđine uređaja, kao i sa rasporedom tastera na osnovnoj verziji svog budućeg telefona, koji je interno poznat pod imenom "DeLorean".

A sada možemo i da vidimo kako varijacije tog pred-proizvodnog dizajna izgledaju na renderima i koje će sve promjene Apple (eventualno) primijeniti.

Prva uočljiva dizajnerska promjena kod budućeg iPhone-a je izgled kućišta zadnjih kamera u obliku uspavljene pilule u koje su smještene dvije kamere, inspirisano dizajnom iPhone X telefona.

Prototip iPhone 16 telefona renderovan u žutoj boji ima taster za pojačavanje i utišavanje zvuka u obliku tzv. "klackalice", umjesto dva odvojena tastera kao kod svih iPhone telefona od 2010. godine.

Sva tri prikazana uređaja imaju kapacitivne tastere (Action Buttons) postavljene iznad kontrola zvuka, s tim što je on kod crnog modela vizuelno primjetno veći.

Druga dva rendera prikazuju uređaje u roze i crnoj boji kod kojih je dizajn modula zadnjih kamera, sa objektivima smještenim unutar metalnog prstena, prepoznatljivo sličan sadašnjim rješenjima iPhone telefona.

Crni model ima i kapacitivni taster za snimanje (Capture Button) smješten ispod tastera za uključivanje i isključivanje uređaja. Prema ranijim glasinama, novo dugme koje je u sjedištu Apple-a poznato kao "Projekt Nova", davaće korisniku povratnu informaciju na pritisak (Force touch feedback) i takođe služiti kao dugme "poklopca" za kameru.

BONUS VIDEO:

iPhone 15 "u sitna crevca" – rastavljanje telefona pod mikroskopom
Izvor: YouTube / iFixit

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS