• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone SE se vraća i donosi moderan dizajn!?

Autor Ilija Baošić

Navodno, iPhone SE 4 će izgledati kao modifikovan iPhone 14.

 iPhone SE 4 dizajn Izvor: YouTube / Marques Brownlee

Prema ranim informacijama, Apple uveliko radi na razvoju četvrtog izdanja iPhone SE telefona, sa novim, modernizovanim dizajnom i naprednijim funkcijama, a u prodaji bi trebao da se nađe 2025. godine.

Kako navodi MacRumors, gigant iz Kupertina će konačno penzionisati zastarjeli dizajn iPhone 8 modela koji je krasio prethodne dvije generacije povoljnijih Apple telefona. Umjesto toga, iPhone SE 4 će pozajmiti relativno modernu estetiku i veći ekran iPhone 14 uređaja.

Zapravo, tvrdi se da će iPhone SE 4 koristiti šasiju prošlogodišnjeg regularnog modela, sa ravnim ivicama, ekranom i poleđinom, a to znači da će odbaciti Touch ID dugme i koristiti Face ID tehnologiju za otključavanje i biometrijsko beskontaktno plaćanje.

Ipak, novi iPhone SE neće biti identičan iPhone 14 uređaju. Imaće samo jednu kameru na poleđini, a posljedica odbacivanja sekundarnog modula će se osjetiti u težini, pa bi novi telefon trebao da bude 6 grama lakši.

Kada već pominjemo kameru, očekuje se da će rezolucija senzora biti 48 MP, kao što je to slučaj na Pro modelima, ali i na regularnom iPhone 15 uređaju. Ukoliko se ova tvrdnja zaista ostvari, nadamo se samo da će Apple konačno doneti noćni režim - funkciju koja nije dostupna na iPhone SE telefonima prethodnih generacija.

Kada su materijali u pitanju, iPhone SE 4 će koristiti isti 6013 T6 aluminijum koji se našao na iPhone 14 modelu, kao i staklenu poleđinu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:38
iPhone SE 2022 VIDEO
Izvor: Apple
Izvor: Apple

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS