• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa ne tipkaš, samo naređuješ: Nijemci napravili prvi pametni telefon bez ijedne aplikacije

Uređaju se izdaju glasovne naredbe koje inteligentni asistent izvršava kao svoje zadatke, od planiranja kupovine, do kreiranja videa i editovanja fotografija

 Pametni telefon bez aplikacija samo vještačka inteligencija Izvor: Unsplash

Na predstojećem sajmu mobilnih tehnologija – Mobile World Congress (MWC), koji se krajem sljedeće nedelje održava u Barseloni, Deutsche Telekom će predstaviti koncept telefona opremljenog vještačkom inteligencijom koji dolazi – bez aplikacija.

Uređaj, nastao u saradnji sa kompanijama Qualcommom i Brain.ai, predstavlja demonstraciju inovativnog AI koncepta, odnosno pametnog telefona kod koga virtuelni pomoćnik opremljen vještačkom inteligencijom zamjenjuje brojne aplikacije.

U praksi to funkcionište tako što se uređaju izdaju glasovne naredbe koje inteligentni asistent izvršava kao svoje zadatke, od planiranja kupovine i putovanja, do kreiranja videa i editovanja fotografija.

Izvor: Deutsche Telekom

Telefon sam stvara interfejs pomoću koga AI može da predvidi sljedeći zadatak ili potrebu korisnika. On praktično "razumije ciljeve i vodi računa o detaljima", prenosi Mobile World Live.

Ovaj inovativni sistem pokreće generativni Brain.ai interfejs, dok će njegova tehnologija će biti smještena u oblaku. To znači da će nova tehnologija biti dostupna i onim korinicima koji imaju jeftine pametne telefone sa bazičnim karakteristikama.

U planu je, međutim, i premijum verzija ovog sistemanamijenjena naprednijim pametnim telefonimaveć opremljenim vještačkom inteligencijom, koje pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 3 Reference Design. Obrada podataka se kod ovih uređaja vrši u samom telefonu, pa je samim tim izvršavanje zahtjeva brže i efikasnije.

Ipak, cijeli ovaj koncept je još uvijek u prototipu, pa će trebati da prođe još vremena dok pametni telefon bez aplikacija ne postanu dostupni kupcima.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS