• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mask najavio povlastice: Ko ima dovoljno pratilaca dobije Grok AI besplatno

Autor Andrea Šurlan

Nove promjene stižu na platformu X, najavio je njen vlasnik Ilon Mask u svojoj objavi, navodeći da će ubuduće određeni nalozi korisnika besplatno moći da dobiju premijum funkcije.

 Mask daje besplatan AI Grok verifikovanim korisnicima Izvor: YouTube / New York Times Events

Svi vlasnici naloga sa više od 2.500 verifikovanih pratilaca moći će da pristupe funkcijama za koje se inače plaća pretplata od 8 dolara mesečno, objavio je Mask na svom profilu na nekadašnjem Twitter-u.

Takvi korisnici će ubuduće imati mogućnost da pišu i da uređuju duže postove. Osim toga, X će na njihovim profilima prikazivati manje oglasa nego ostalim običnim korisnicima. Vlasnik takvog naloga moći će da koristi i "plavu kvačicu" za autentifikaciju profila.

Vlasnici profila sa 5.000 ili više verifikovanih pratilaca dobiće besplatan pristup Premium+ funkcijama platforme X, što se inače plaća dodatnih 16 dolara.

Premium i Premium+ pretplate korisnicima omogućavaju i pristup Grok chatbot-u, modelu generativne vještačke inteligencije koji je, prema tvrdnjama njegovih tvoraca, spreman da odgovori na gotovo sva pitanja.

Maskova najava ovih novina uslijedila je nakon što su iz X-a dematovali informacije da broj korisnika opada od kako je on u oktobru 2022. godine, za 44 milijarde dolara, preuzeo Twitter.

Broj korisnika X mobilne aplikacije na dnevnom nivou opao je na 174 miliona u februaru, što je za 15 odsto manje u odnosu na prošlu godinu, podaci su iz istraživanja kompanije za obradu podataka Sensor Tower koje prenosi britanski Sky News.

I pored toga što podaci ukazuju na pad broja korisnika još od novembra 2022. godine, nekadašnji Twitter je ranije ovog mjeseca objavio da ima 250 miliona aktivnih dnevnih korisnika. U vreme kada je preuzeo kompaniju, Ilon Mask je tvrdio da ta platforma ima 258 miliona aktivnih korisnika na dnevnom novou.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS