• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavnički dom izglasao zakon: TikTok na korak od zabrane u SAD-u

Autor Nikolina Damjanić

Predstavnički dom SAD glasao je za prijedlog zakona o zabrani društvene mreže TikTok. O njemu će Senat raspravljati i glasati u utorak, a ukoliko bude usvojen ide na ratifikaciju u Bijelu kuću.

 Tiktok zabrana u Americi Izvor: Shutterstock / Salarko

Glasanje o zabrani prošlo je glatko u Kongresu – 360 glasova za, naspram 58 protiv. Najnoviji poraz TikToka u Vašingtonu je težak udarac za društvenu mrežu koja ima 170 miliona korisnika u SAD.

Vlasti u SAD proteklih godina pritiskaju kinesku kompaniju „Bajtdens“ da proda TikTok.

Novi zakon vrlo je sličan ranijoj verziji odobrenoj u martu, po kojoj bi TikToku bio zabranjen pristup američkim prodavnicama aplikacija ukoliko ne promijeni vlasnika.

Kongres je prijedlog zakona o TikToku objedinio u paket zajedno sa finansijskom pomoći Ukrajini i Izraelu, čime se vrši pritisak na Senat da razmatra i glasa o cijelom paketu odjednom, piše Si-En-En.

Politički analitičari očekuju da će Senat bez većih problema izglasati paket zakona, nakon čega oni pojedinačno idu na ratifikaciju kod predsjednika. Džo Bajden je i ranije rekao da je spreman da potpiše zabranu TikToka ako dođe do njegovog stola.

Verzija odobrenog zakona bi, ukoliko prođe cijelu proceduru, dala TikToku 270 dana da pronađe novog vlasnika. Američki predsjednik bi mogao da produži rok za 90 dana ukoliko procijeni da postoji napredak i da je potrebno dodatno vrijeme za prodaju.

(Agencije/MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS