• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Audio Emoji stiže na Android: Dolazi sa najnovijim Google phone ažuriranjem

Za one koji baš vole da pretjeruju, srećom postoji period "hlađenja", koji ograničava koliko često možete da koristite efekte u telefonskim razgovorima

 Audio emoji zvučni emotikoni Izvor: Unsplash

Google dodaje nove zvučne efekte tastaturi na Android telefonima. Google Phone aplikacija bi korisnicima uskoro mogla da omogući da dodirom na jedan od šest "Audio Emoji" tastera puste kratak zvučni snimak koji oba sagovornika tokom poziva mogu da čuju.

Tu su aplauz, smijeh, plač, zvuk žurke, bubanj i... "poop", odnosno "kakica", koja emituje zvuk prdenja. Tasterima ćete moći da pristupite tokom poziva tako što ćete dodirnuti opciju u padajućem meniju brojčanika ili dodirom na ikonicu note među opcijama pri dnu ekrana.

Vjerovatno bi svaki adolescent (i ne samo adolescent) sigurno bar jednom želio da proba "poop" taster u razgovoru sa prijateljem od povjerenja, koji ga se neće odreći zbog "problematičnog" smisla za humor, zar ne? Prema istraživanju, korisnici više bi voljeli da čuju ove zvukove (osim prdenja) u razgovorima kao organske, iskrene reakcije.

Pogledajte

00:38
Google Phone aplikcija – Audio Emoji
Izvor: 9to5google.com
Izvor: 9to5google.com

Zato bi bolja opcija bila da vidimo mogućnost uvođenja zvuka prilagodljivog korisniku, plus, možda, unaprijed snimljene poruke i prečice za pretvaranje teksta u govor i sl. Ipak, za one koji baš vole da pretjeruju, srećom postoji period "hlađenja", koji ograničava koliko često možete da koristite efekte.

Audio Emoji, koji su najvjerovatnije proizvod dosade jednog od Google-ovog inženjera, dolazi sa najnovijim GooglePhone ažuriranjem, verzija 128. Do korisnika će najvjerovatnije stići u narednim nedjeljama.

A ako se, kada ga dobijete, odlučite da koristite audio emodžije, nemojte pretjerivati sa njima, čak ni kada vam je cilj da ih što prije "otkačite" sa telefona.

(SmartLife/Kurir)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS