• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple garancija postala kraća za jednu stavku - ovu popravku od sada morate da platite

Autor Ilija Baošić

Ekran vašeg iPhone-a je pukao sam od sebe? Od sada ćete popravku morati da platite.

 Apple ukinuo popravku ekrana Izvor: Shutterstock

Standardna Apple garancija je dugo pokrivala popravke ekrana iPhone i Apple Watch uređaja u slučaju pukotine u obliku vlasi. Drugim riječima, ukoliko je pukotina samo jedna linija koja se ne grana i ne postoji očigledno mjesto udarca ili vidljivo oštećenje, kompanija bi ekran popravila besplatno. Nekad bilo, sad se pripoveda.

Ranije ove nedjelje, tehnološki gigant iz Kupertina je obavijestio Apple prodavnice i ovlašćene servise o promjeni politike. Od sada, sve pukotine ove vrste na iPhone i Apple Watch uređajima će biti klasifikovane kao slučajna oštećenja, a korisnici će biti prinuđeni da plate popravku.

Izvor: Shutterstock / Elizaveta Galitckaia

Kako nijedan proizvodni proces nije savršen, nije nečuveno da ekran pukne sam od sebe. Da li Apple smatra da je uspio da eliminiše defekte ove vrste - nije poznato, ali ukoliko se i desi, troškove će od sada snositi korisnici.

Promjena pravila se trenutno odnosi samo na ekrane telefona i pametnih satova. Ukoliko korisnici primete pukotinu u obliku vlasi na svom iPad-u i MacBook-u, Apple će ove uređaje i dalje popraviti besplatno. Naravno, treba imati na umu da je serviser taj koji određuje da li kvar ispunjava kriterijume, pa čak i ako je ekran tableta ili laptopa zaista napukao sam, nije sigurno da će biti pokriven standardnom garancijom.

Ukoliko imate "šuplje ruke", odnosno ukoliko često ispuštate svoje Apple uređaje, rešenje je AppleCare+. Nažalost, iako je ovaj plan ostvariv kod nas, zvanično ga nije moguće kupiti u Srbiji. Ako niste voljni da do njega dođete uz malo finansijske gimnastike ili iz inostranstva, alternativa je da svoj telefon stavite u zaštitnu futrolu i nadate se najboljem.

Pogledajte

01:50
iPhone 11 eksplozija uživo
Izvor: X / Clowwdie_
Izvor: X / Clowwdie_

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS