• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjećate li se odličnog Windows Phone-a? Novi HMD Skyline je "pljunuta" Nokia Lumia...

Autor Dušan Volaš

Uređaj koga će pokretati Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 čipset trebalo bi ima Full HD+ OLED ekran, glavnu kameru od 108MP, baterija kapaciteta 4.900mAh i cijenu od oko 460 evra

 HMD Skyline Nokia Lumia Izvor: HMD

Kompanija HMD Global priprema nekoliko novih pametnih telefona pod sopstvenim logom, od kojih jedan – pod imenom HMD Skyline – prema dostupnim renderima, neodoljivo podsjeća na nekadašnje Nokia Lumia telefone. Telefon se pojavio na sajtu Geekbench, gdje su otkriveni zanimljivi detalji o njegovoj konfiguraciji.

Prema toj objavi, uređaj će pokretati Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 čip. Matična ploča je navedena pod imenom "Tomcat", što predstavlja kodno ime za HMD Skyline. Telefon koristi Android 14 i ima 8GB radne memorije.

Očekuje se da će HMD Skyline imati Full HD+ OLED ekran sa frekvencijom osvježavanja od 120Hz.

Sistem kamera na poleđini bi trebalo da se sastoji od tri senzora, od kojih glavni ima 108MP. Tu je i ultraširoka kamera od 8MP i makro senzor od 2MP, dok bi sa prednje strane trebalo da se nađe selfi kamera od 32MP.

Očekuje se da će HMD Skyline napajati baterija kapaciteta 4.900mAh sa podrškom za brzo punjenje od 33W. Telefon bi, takođe, trebalo da ima i IP67 certifikat otpornosti na vlagu i prašinu.

Inače, HMD Skyline je na Geekbench testu postigao rezultat od 1.027 bodova na jednojezgarnom, odnosno 2.857 bodova u višejezgarnom testu.

Cijena ovog telefona bi, kako je ranije najavljeno, mogla da bude 460 evra, u konfiguraciji sa 8GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka, dok bi nešto bolja Business Edition verzija mogla da košta 520 evra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS