• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viši nivo AI-ja: Samsung predstavio Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 telefone

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Z Fold6 i Z Flip6 su najtanji i najlakši Samsungovi telefoni na preklop do sada, uređaji koji donose savršeno simetričan dizajn i prefinjen izgled, a uz nih stižu nove Galaxy Buds3 slušalice i Galaxy Watch pametni satovi

 Samsung predstavio Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 telefone Izvor: Samsung

Kompanija Samsung je na Unpacked događaju održanom u Parizu, predstavila nove pametne telefone na preklop – Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6, kao i Galaxy Buds3 i Buds3 Pro bežične slušalice.

Z Fold6 i Z Flip6 su najtanji i najlakši predstavnici Z serije do sada, uređaji koji donose savršeno simetričan dizajn ravnih ivica, koji uređajima daje prefinjen izgled.

Ipak, elegantno dizajnirana Galaxy Z serija još je robusnija od svojih prethodnika. Dvostruka "šina" preklopnih šarki sada je "podržana" poravnatom ivicom preklopa, kako bi bolje mogla da "upije" eventualne spoljne udarce.

Telefoni su opremljeni i unapređenim Armor Aluminum i Corning Gorilla Glass Victus staklom, što ih čini najotpornijom Z serijom do sada.

Odličan procesor, vrhunske performanse

Osim dizajna, čvrstine i pouzdanosti, velika pažnja je – naravno – posvećena i performansama, za koje je ovde zadužen dobro poznati Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 3 čipset, koji ovde objedinjuje najbolje od osnovne procesorske snage, grafke i neuralne procesorske jedinice.

Izvor: Samsung

A to znači da je poznati procesor ovde optimizovan za obradu zadataka vještačke inteligencije, da donosi poboljšan grafički prikaz kao i ukupno bolje performanse i brzinu u radu.

Sve to podržava unapređeni sistem hlađenja, koji poboljšava rad uređaja zahvaljujući povećanoj jedinici kondenzacijskog hlađenja na Galaxy Z Fold6, dok je ista inovativna tehnologija po prvi put primenjena i na Galaxy Z Flip6 modelu.

Galaxy Z Fold6 donosi unapređeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući prije svega snažnom čipsetu i 1,6 puta većoj rashadnoj komori, koja omogućava duže uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Ray Tracing tehnologija omogućava živopisan grafički prikaz na ekranu dijagonale 7,6 inča koji nudi poboljšanu osvijetljenost do 2.600 nita.

Galaxy Z Fold6 – Novi kralj vještačke inteligencije

Nove Galaxy Z serije značajna je i zbog toga što otvara sljedeće poglavlje Samsungove Galaxy AI priče, nudeći korisnicima još više mogućnosti za maksimalno korišćenje svega što vještačka inteligencija ovim naprednim uređajima donosi.

Tako je, na primjer, aplikacija Samsung Notes na Galaxy Z Fold6 telefonu dobila mogućnost prevođenja, sažimanja i automatskog formatiranja teksta za jednostavnije vođenje bilješki. Tu je i mogućnost prevođenje i sažimanja glasovnih snimaka, direktno u Notes aplikaciji.

Izvor: Samsung

Dodata je i nova Composer funkcija za Samsung tastature, koja predlaže tekst na osnovu jednostavnih ključnih riječi, u mejlovima, porukama ili podržanim aplikacijama društvenih mreža. Composer može intuitivno da sastavlja tekst koji odražava ton korisnika, zahvaljujući analizi prethodnih objava.

S Pen olovka, zahvaljujući prednosti Galaxy AI-ja, uređaju daje novu dimenziju upotrebe. Sketch to Image funkcija korisnicima omogućava stvaranje pravih umjetničkih djela pomoću generisanja detalja slika prilikom crtanja ili skiciranja u aplikaciji Galeries ili Note ekranu.

Pomenute funkcije tek su neka od novih AI unapređenja koje Galaxy AI donosi na nove uređaje, za koja je zaslužno dugogodišnje partnerstvo kompanija Samsung i Google. Posljednja generacija AI aplikacije Google Gemini potpuno je integrisana u novu Galaxy Z seriju i korisnicima nudi ličnog digitalnog pomoćnika pokretanog veštačkom inteligencijom.

Izvor: Samsung

Galaxy Z Flip6 – Iskustava prilagođena svakom korisniku

Galaxy Z Flip6 dolazi sa spoljnim 3.4-inčnim Super AMOLED FlexWindow ekranom, koji je takođe dobio nove AI funkcije, koje će pomoći korisnicima da "izvuku" najviše iz svog džepnog uređaja i iskoriste brojne praktične mogućnosti ekrana. Novi FlexWindow donosi podršku za još više "vidžeta", mogućnost provjere informacija sa više vidžeta istovremeno, pristup novostima i obaveštenjima, sljedeće pjesme sa plejliste...

FlexCam kamera telefona otvara nove kreativne mogućnosti. Ona automatski pronalazi najbolji kadar snimka, kroz automatsko prepoznavanje subjekta i zum prema ili od njega, prije nego što odradi potrebna podešavanja.

Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unapređeno iskustvo snimanja sa jasnim i oštrim detaljima slike. Senzor podržava dvostruki zoom koji daje snimke bez šuma, kao i AI zoom koji omogućava snimanje sa uvećanjem do 10X.

Nightography režim unapređen je mogućnošću snimanja videa sa visokim dinamičkim rasponom, omogućava snimanje u uslovima slabog osvetljenja i odlično "sarađuje" sa popularnim aplikacijama društvenih mreža. Noćne snimke sada je moguće fotografisati i unutar Instagram aplikacije, tako da korisnici mogu snimati odlične noćne snimke i deliti ih direktno iz aplikacije.

Izvor: Samsung

Galaxy Buds3 serija – Galaxy AI za inteligentno audio iskustvo

Samsung Galaxy Buds3 serija slušalica donosi novo iskustvo u komunikaciji zahvaljujući snazi Galaxy AI vještačke inteligencije. Jedan od primjera je slušnje predavanja na stranom jeziku, kada je uz pomoć Interpreter režima na Galaxy Z Fold6 ili Z Flip6 telefonima Galaxy Buds3 slušalice pretvaraju u simultane prevodioce pomažući korisniku da premostiti jezičku barijeru.

Zvuk je takođe moguće inteligentno optimizovati, nezavisno od toga kako se Galaxy Buds nose. Mikrofoni ugrađeni u ove slušalice u realnom vremenu analiziraju zvuk unutar slušalica, kao i u korisnikovom okruženju i poboljšavaju kvalitet reprodukcije podešavajući nivo aktivnog poništenja buke (ANC) kroz Adaptive EQ i Adaptive ANC.

Tokom slušanja muzike, Galaxy Buds3 Pro neprestano prikupljaju i analiziraju zvuk u okruženju korisnika i automatski podešavaju najbolji nivo spoljnog zvuka, odnosno poništavanja buke, bez potrebe za ručnim podešavanjem, zahavljujući Adaptive Nose Control, Siren Detect i Voice Detect funkcijama.

Izvor: Samsung

Premijum dizajn slušalica odgovara na zahtjev korisnika za elegantnim i modernim oblikom, koji omogućava unapređeno taktilno korisničko iskustvo. Slušalice je lako koristiti jednostavnim "štipanjem" ili "klizanjem" preko drške, što značajno doprinosi njihovoj praktičnosti.

Galaxy Buds3 i Buds3 Pro dolaze u dva praktična oblika: Galaxy Buds3 Pro se nose tako što se umetnu u ušni kanal – za one koji žele bogatije zvučno iskustvo, dok su Buds3 otvorene – namijenjene korisnicima koji slušalice koriste u različitim okruženjima i na duže vrijeme.

Uz sve to, Galaxy Buds3 i Buds3 Pro sadrže komponente, kako u ležištu, tako i u samim slušalicama, u čijoj izradi je korišćena reciklirana plastika dobijena iz odbačenih ribarskih mreža ili bačvi za vodu. Sve Galaxy Buds3 slušalice pakovane su u kutije napravljene od 100 odsto recikliranog papira.

Novi Galaxy Z Fold6, Z Flip6 telefoni i Galaxy Buds3 serija slušalica u Srbiji su dostupni za prednarudžbinu, počevši od 10. jula, dok će se na policama prodavnica naći od 24. jula. Kupci će moći da biraju između boje srebrne, ružičaste i tamnoplave boje za Galaxy Z Fold6, odnosno srebrne, žute, plave i boje mente za Z Flip6.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS