• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Chrome uskoro dobija najveću nadogradnju od lansiranja prije 15 godina?

Autor Miloš B. Jovanović

AI "agent" pomoćnik Jarvis bi u okviru popularnog pregledača trebalo samostalno da obavlja različite zadatke na osnovu uputstava korisnika

 Google Chrome nadogradnja Jarvis AI Izvor: Shutterstock

Google bi uskoro mogao da predstavi novog "agenta", zasnovanog na vještačkoj inteligenciji (AI), osposobljenog da upravlja internet pregledačima, koji bi korisnicima služio kao automatizovani pomoćnik za obavljanje svakodnevnih poslova.

"Project Jarvis", kako glasi šifrovano ime novog "agenta za pomoć u korišćenju računara", pred korisnicima bi mogao da se nađe možda već u decembru.

On bi trebalo da bude osposobljen da posjećuje različite sajtove, popunjava obrasce, samostalno obavlja onlajn kupovine ili rezerviše avionske karte... I sve to na osnovu uputstava korisnika.

Izvor: Shutterstock

Sa ciljem da automatizuje obavljanje svakodnevnih zadataka u Chrome-u, Jarvis preuzima kontrolu nad pregledačem, zatim pravi snimke onoga što se dešava na ekranu, i potom koristi mogućnosti svog "AI Vision" kompjuterskog vida da bi odredio gdje treba da klikne i šta tereba da kuca.

Ako sve zaista bude tako, to bi mogla da bude najveća nadogradnja Google Chrome pregledača od njegovog lansiranja 2008. godine, ističe Tom's Guide.

Izvor: Shutterstock

Prvenstveno napravljen da radi isključivo sa web pregledačem Google Chrome, Jarvis dolazi u trenutku kada Google nastavlja da proširuje mogućnosti svog Gemini AI chatbot-a, čiji se model sljedeće generacije (takođe) očekuje u decembru.

Gemini Live je nedavno dobio podršku za rad sa desetinama novih jezika, pa ih sada ima preko 40, među kojima je jedan i srpski. Ovaj AI alat nedavno je integrisan i u Google Meet, Google Photos i druge aplikacije.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS