• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Protvitovao" i Obama

Autor Anadolija

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama je otvorio lični profil na društvenoj mreži Twitter i za samo nekoliko sati dobio skoro milion i po pratilaca.

Svi članovi Twittera predsjednika Obamu mogu naći na profilu @POTUS, što je akronim njegove titule "President of the United States".

Obama se do sada na Twitteru pojavljivao na profilu @WhiteHouse i profilu @BarackObama, koje su uređivali njegovi administrativni saradnici. Nakon šest godina mandata, Obama je otvorio profil @POTUS i lično objavio poruku koja je za kratko vrijeme imala 190.000 ritvitova.


Prvi čovjek SAD-a Obama je na profil postavio fotografiju iz vremena obilježavanja 50. godišnjice "Krvave pijace", incidenta koji se desio 1965. godine u gradu Selma u saveznoj državi Alabama.

Obama sa svog profila trenutno prati 63 osobe, među kojima su FLOTUS (First Lady of the United States), sportski klubovi iz Čicaga i brojni najviši zvaničnici SAD-a. Obama prati i profile svojih prethodnika u Bijeloj kući Bila Klintona i Džordža Buša.

Bivši predsjednik Klinton je na Obaminom profilu napisao dobrodošlicu i postavio mu pitanje da li će profil "Potus" ostati u vlasništvu Bijele kuće ili će ga Obama zadržati i nakon okončanja mandata predsjednika. Obama je odgovorio da će @Potus ostati pod kontrolom Bijele kuće.

Predsjednik Obama se tom prilikom našalio i pitao Klintona da li ga zanima profil @Flotus, koji koristi Prva dama, alidirajući na vjerovatnu kandidaturu Klintonove supruge Hilari Clinton za predsjednicu SAD-a, što bi bio prvijenac u historiji SAD-a, a Klinton bi postao prvi suprug predsjednice i vjerovatno koristio profil koji je do sada bio rezervisan za predsjednikovu suprugu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS