• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odmah izbrišite čuveni program!

Autor mondo.rs

Pun je sigurnosnih propusta, pravo je opterećenje za komp i nikad ne znate kako će se ponašati u nekoj situaciji.

"Vreme Flash-a je prošlo i prestanite da ga koristite, užasan je!", poručuje nam ugledni The Next Web portal, koji je revoltiran najnovijim sigurnosnim propustima, koje su pojedine hakerske firme već iskoristile za npade na nezaštićene korisnike. "Dosta je bilo! Ranjivost za ranjivošću, uporno serviranje usputnog smeća uz instalacije i nepouzdan rad dovoljni su razlozi da odmah deaktivirate Flash", izričit je Oven Vilijams, TNW dopisnik iz Amesterdama, specijalizovan za sigurnost, Apple i Microsoft.

Vilijams smatra da je danas, kad imamo HTML5, koji koriste svi veliki muzički i video igrači (YouTube, Spotify, Deezer, Daily Motion, SoundCloud, Vimeo i drugi) pravi trenutak da se raskrsti sa ćudljivim Flash programčićem, koji je odgovoran za bezbroj sigurnosnih proboja u PC-je, za spor rad računara, kao i za mnoge probleme u pozadini. Zbog toga ga Apple i zabranjuje za upotrebu na iOS uređajima, iPhone-u, iPad-u i iPod-u, i programerima nije bilo teško da pronađu ili stvore bolju alternativu.

Oven je već dva meseca bez Flasha u potpunosti i radi mnogo lakše i rasterećenije, bez čestih Flash krahova i dosadnih nadogradnji koje uvek "vuku" neki dodatni softver sa sobom, a čiju instalaciju ne možete da otkažete (McAfee, recimo).

U momentima kad je Flash neophodan može se preko plugina koristiti u pregledaču, recimo Chromu i nakon toga opet deaktivirati. Šta mislite, vredi li poslušati savet TNW ekipe?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS