• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Društvena mreža uklanja naloge terorista

Autor mondo.rs

Kompanija je saopštila da je od prošle godine pa sve do sad, uklonila oko 125 hiljada naloga terorista.

 Twitter uklanja naloge terorista Izvor: iStock
Izvor: iStock

Twitter se bori protiv terorista - kompanija je saopštila da je deaktivirala oko 125 hiljada naloga zbog pretnji ili promovisanja terorističkih akata od sredine prošle godine.

To je mnogo naloga, i vrlo je verovatno da je neke od njih kreirala ista osoba čiji je nalog prethodno bio deaktiviran takođe. Ovo je jedan od većih izazova za Twitter koji svojim korisnicima omogućava da budu anonimni, za razliku od Facebook-a, na primer.

Studija Džordž Vašington Univerziteta koja je objavljena prošle jeseni otkriva da je Twitter platforma koju najviše koristite pripadnici ISIS-a, najviše zbog toga što je vrlo lako otvoriti nalog.

Twitter nije baš aktivan u pretraživanju naloga koje koriste teroristi, umesto toga se oslanja na prijave drugih korisnika. Kada se ovo desi, kompanija traži slične naloge kako bi videla da li krše pravila Twitter-a.

Iz Twitter-a takođe kažu da su povećali tim koji se bavi prijavama korisnika, što dosta skraćuje potrebno vreme za njihovu obradu.

Ovo su dobre vesti za predstavnike vlada koji zahtevaju od društvenih mreža Facebook i Twitter da aktivno učestvuju u borbi protiv terorista. Obe kompanije tvrde da daju sve od sebe kako bi uklonile naloge i ostali materijal, ali da ih aktivno ne „love“.

Twitter je na svom blogu između ostalog napisao da ne postoji magični algoritam koji će identifikovati sadržaj u vezi sa terorizmom. Globalne online platforme su primorane da neke odluke donose na osnovu vrlo ograničenih informacija i smernica, prenosi Re/Code.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS