• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 razloga zašto je prvi Huawei računar jako važan

Autor mondo.rs

Huawei je na najvećem Sajmu mobilne telefonije na svetu predstavio samo jedan uređaj. Pogledajte zašto je to tako.

 3 razloga zašto je prvi Huawei računar jako važan Izvor: MONDO portal.

Kompanija Huawei najveće sajmove mobilne telefonije obično iskoristi da predstavi gomilu novih uređaja i gedžeta, ali ovogodišnji MWC je bio poseban - predstavili su samo jedan. MateBook je prvi (hibridni) računar u Huawei ponudi i veoma je važan ne samo za kompaniju, nego i za mobilnu industriju uopšte. Pogledajte nekoliko razloga zbog čega je tako.

3. Huawei na novoj platformi + nova kategorija

Iako je do sada bio prepoznat kao jedan od top igrača na Android polju, a opekao se sa Windows Phone uređajima, Huawei je odlučio da se proširi i na Windows OS. To je odličan potez, jer kompanija ima šansu da na taj način i na Windows donese neka od svojih softverskih rešenja koja nudi na Androidu, a da ne govorimo o tome koliko je to važno zbog izbora koji korisnicima pruža. Neki od njih nisu Android obožavaoci i ako žele da se zabave ili obave posao Windows je izbor koji im je falio - sad i to imaju.

2. Konkurencija će morati da odgovori

Huawei je trenutno treći smartfon igrač na tržištu koji se približio udelu od 10 odsto na globalnom nivou, a tokom naše posete Kini i Huawei centrali rekli su nam da žele prvo drugo, a onda i top mesto među proizvođačima telefona. To što je izbacio svoj prvi "2u1" Windows uređaj biće "okidač" i za druge proizvođače telefona da urae nešto slično. Na taj način na tržištu će se pojaviti slični konkurentski uređaji, što će dovesti do poboljšanja njihovih karakteristika, ali i pada cene. Videćemo ko će prvi da odgovori na ponudu Huaweija.

1. Jedini globalno dostupan uređaj

Postoje konkurenti koji su svoje mobilne tablete sa Windows operativnim sistemom ponudili tržištu, ali nijedan od njih nije globalno dostupan. Pre MateBooka postojali su Surface, a nešto ranije pre MateBook premijere najavljen je i Samsung Galaxy TabPro S, ali nijedan od njih, pa ni neki manje poznati konkurenti, neće biti dostupni globalno. Huawei ima drugačiju strategiju. MateBook će biti ponuđen svim korisnicima, ali kompanija ne računa da će MateBook biti bum na svim tržištima. Oni žele korisnicima kojima tako nešto treba da omoguće da na najlakši način dođu do MateBooka, što je odlična odluka, ako nas pitate. Dobra preporuka MateBooka biće najbolje ulaganje za buduće modele, koji će ga naslediti.

Koristite #Huawei #MateBook #MatePen kao olovku, laserski pokazivac ili upravljac! #MWC16 #MobIT_MWC16

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Huawei MateBook je prvi hibridni ili "2u1" tablet koji će podržavati 4G mreže, uz dizajn od metala i debljinu kućišta od samo 6.9 milimetara, uz ekran od 12 inča i vodootpornu tastaturu koji će se pojaviti i kod nas. Takođe, ovo je prvi tablet i računar koji ima olovku koja se, osim kao digitalna olovka koristi i kao laserski pokazivač i upravljač za prezentacije i sadržaj na ekranu sa udaljenog mesta.

Početna cena Huawei MateBook u celom svetu trebalo bi da bude 799 evra za model sa početnim Intel Core M3 procesorom, dok se olovka, preklop sa tastaturom i set konektora (koji je i držač olovke) svaki kupuju odvojeno. MateBook će svoju premijeru u Srbiji imati tokom drugog kvartala tekuće godine.

Ovako se koristi #MateBook koji je na #MWC16 predstavio #Huawei. #MobIT_MWC16

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS