• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovan i Twitter, menjajte lozinke!

Autor mondo.rs

Najmanje 32 miliona korisnika "pogođeno" je hakovanjem vezanim za Twitter mrežu i njihovi podaci ponuđeni su na prodaju na Mračnom vebu!

 Hakovan i Twitter, menjajte lozinke! Izvor: Kaspersky Lab/David Jacoby/MONDO portal.

Izvor: Kaspersky Lab/David Jacoby/MONDO portal.

Svako ko je voljan da ponudi 10 bitcoina za kupovinu najmanje 32 miliona korisničkih naloga, postaće vlasnik podataka pokradenih korisnika. U dolarima, to je oko 6.000 zelenih novčanica i sudeći po visokoj ceni haker, inače Rus, očigledno ima prave naloge korisnika i njihove podatke. The Next Web je objavio da su lozinke i drugi podaci ponuđeni u tekstualnoj formi, što znači da ih ne treba dodatno "ičitavati" ili sređivati.

Svi podaci mogu se pronaći na MRAČNOM VEBU već sad i biće prodati onome ko ponudi najviše za njih, a početna cena je vrlo visoka - oko 6.000 dolara!

Prema nekim podacima Twitter nije direktno kriv za curenje lozinki i podataka, jer je Rus korisnike hakovao na sličan način, koristeći se sa više različitih malware alatki. U probijanju zaštite pomoglo mu je to što ljudi i dalje koriste najgluplje moguće lozinke, pa su na vrhu liste "provaljenih" korisnika lozinke 123456, 123456789, password ili qwerty.

Twitter je izdao saopštenje da nema podatke o proboju sigurnosnih protokola, kao i da radi na tome da pomogne pogođenim korisnicima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS