• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi levitirajući gramofon na svijetu!

Autor mondo.ba

Način na koji slušate muziku je ponekad jednako važan kao i njen izbor. A zamislite da slušate ploče koje bukvalno – lebde!

Prvi levitirajući gramofon na svijetu zove se MAG-LEV Audio i stvorili su ga dizajneri i kreativci iz Slovenije.

Najveći muzički brandovi su uvijek bili drugačiji. Pomjerali su granice mogućeg kako bi stvorili nešto zaista zapanjujuće. Tvorci MAG-LEV Audio su isti korak napravili i s gramofonom i stvorili prvi levitirajući gramofon na svijetu koji besprijekorno svira ploče i pritom donosi osjećaj nulte gravitacije u vašu dnevnu sobu.

Pogledajte o čemu je riječ:

-
Izvor: YouTube

„Htjeli smo da nešto što nam je vrlo blisko ponovo otkrijemo na potpuno novi način. Htjeli smo da promijenimo način na koji stvari rade. Mjesecima smo istraživali šta bi to moglo biti i onda smo sebi postavili pitanje, koje je na prvi pogled bilo pomalo ludo - šta ako bi ploča, koja levitira u vazduhu mogla proizvoditi zvuk? Inspirisani znatiželjom, odlučili smo odgovoriti na ovo pitanje“, kažu tvorci levitirajućeg gramofona.

MAG-LEV Audio je gramofon koji bukvalno prkosi gravitaciji. Uređaj budućnosti za medij prošlosti, dizajniran za ljude koji cijene kad vrhunski audiofilski zvuk susretne elegantan, jedinstven i inovativan dizajn.

Gramofon dolazi s ručicom i glavom koja se, preko audio ulaza spaja na zvučnike.Odaberite omiljenu ploču, stavite ručicu u poziciju i spustite polugu. Tada s oduševljenjem doživite vrhunsko iskustvo slušanja muzike u kombinaciji s vrhunskim iskustvom levitacije.

U kompletu dolazi i adapter za 45 obrtaja u minuti, koji je jednostavno promijeniti između 33 i 45 okretaja kako bi mogli slušati odabranu muziku bez obzira o kakvoj je vrsti ploče riječ.

Kako bi održao ploče u najboljem mogućem stanju, gramofon automatski diže ručicu na kraju ploče. Na taj način štiti ploču od grebanja, ali i produžuje život gramofonskoj glavi. Gramofon sadrži i UPS sustav koji štiti ploče i kod naglog nestanka struje, te omogućuje dovoljno vremena korisniku da zaustavi ploču i ugasi gramofon.

Čarolija se odigrava u pogonskom sisitemu. Koristeći inovativnu, patentiranu tehnologiju postignuta je magnetska levitacija i istovremeno zadržana nevjerovatno precizna putanja tanjira. Tako je je ovaj projekat podigao slušanje muzike na stvarno čarobno iskustvo.

Saznajte više na OVOM LINKU i podržite projekat na Kickstarteru!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS