• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Ivana Španović mu nije odolela (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Srpska atletičarka nije slučajno odabrala baš ovaj model - moćan je, lep, sposoban i hrabar, baš kao što je i ona! Bili smo sa njom na premijeri u Pragu i saznali sve o Honor 8X telefonu.

 Ni Ivana Španović mu nije odolela (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Honor 8X nasleđuje i kod nas vrlo popularan model Honor 7X, koji je tokom 2017, kad je najavljen bio jedan od najzanimljivijih izbora u cenovnoj klasi do 350 evra. Po sličnoj ceni, 35.990 dinara, prodavaće se i Honor 8X, koji u Srbiju stiže do kraja oktobra u nekoliko boja - crnoj, plavoj i crvenoj.

Honor 8X predstavljen je evropskim medijima u Pragu, u jednom od najstarijih dvoraca na svetu, a direktor kompanije Džordž Žao još jednom je naglasio veliku važnost inovacija i istakao da kompanija sve više ulaže u istraživanje i razvoj, kako bi postala još bliža korisnicima. Zajedno sa razvojem hardvera i softvera Honor tim se trudi da ih dizajn prati na istom nivou, pa je i Honor 8X telefon izrađen od stakla, koje se presijava na uvek drugačiji način i inspirisan je izgledom starih fotoaparata zbog čega ima dve različite celine na zadnjem delu, a Honor logo i dvostruka kamera postavljeni su horizontalno.

Honor je bio prva kompanija, koja je na telefon uvela AI, odnosno veštačku inteligenciju i ona je i na Honor 8X modelu izuzetno važna - integralni je deo hardvera, softvera i, naravno kamere.

Zahvaljujući novoj generaciji Kirin procesora, koji nosi ime Kirin 710, Honor 8X je istovremeno brži nego što je bio Honor 7X, a baterija mu traje duže, zbog niza poboljšanja i veće integracije veštačke inteligencije. Honor 8X zaista pokazuje, po sirovim testovima, bolje performanse kad je brzina sistema i rad sa aplikacijama u pitanju, ali će kompanija morati da nastavi da radi na optimizaciji grafičkog odeljka, kako bi Kirin 710 bio bolji “gejming performer“. Dobar početak je podrška za GPU Turbo tehnologiju.

Ono što je posebno kod ovog telefona jeste činjenica da ekran zauzima 91 procenat prednje površine, što je omogućeno pomeranjem svih komponenti antene sa strane - na zidove telefona - umesto po celoj donjoj strani, što je do sada bila praksa. Dijagonala ekrana je 6.5 inča, u FullView formatu, sa 2.5D staklom preko ekrana i Full HD+ rezolucijom. TUV Rhrinland je Honor 8X telefon sertifikovao kao prvi smartfon na svetu sa ekranom bezbednim za duge sesije čitanja, odnosno zbog činjenice da je telefon sa najmanjom emisijom spektra plave svetlosti.

Kamera je dvostruka, AI pomognuta, prepoznaje do 500 scena i omogućava kvalitetnije slike i video snimke. Super Sport Shot je novi mod, koji se koristi za snimanje brzih objekata u pokretu, a dodat je i Slow-motion u dve rezolucije. I prednja kamera ima AI mogućnosti, koje portrete čine lepšim i spremnim odmah za deljenje. Rezolucija kamere je 16 megapiksela, veličina piksela dva mikrona i koristi se tehnologija spajanja do četiri piksela u jedan, kako bi se obezbedile kvalitetnije slike.

Honor 8X dolazi sa 4 GB RAM i 64 ili 128 GB memorije, uz podršku za microSD od 400 GB, koja se može ubaciti bez žrtvovanja Dual SIM opcije.

Baterija je kapaciteta 3.750 mAh i podržano je brzo punjenje. Honor 8X dolazi sa poboljšanim prijemom signala, posebno u okviru LTE-a, odnosno 4G-a i omogućava jasnije pozive i u zonama slabije pokrivenim mrežom.

Ivana Španović Honor ambasadorka

Srpska atletičarka Ivana Španović i svetska šampionka u skoku u dalj je nova Honor ambasadorka za naš region i u njoj je Honor prepoznao mladost, hrabrost i energiju - sve ono što su krilatice Honor brenda.

Ivana je, tokom događaja u Pragu za MONDO rekla: “Jako sam srećna što sam ostvarila saradnju sa Honor brendom, koji u potpunosti oslikava vrednosti kojima i sama težim, a to su pre svega hrabrost, pomeranje granica i nastojanje da budem najbolja što mogu. Pored toga, ponosna sam na činjenicu da je moj dugogodišnji partner, kompanija Red Bull, takođe jedan od partnera kompanije Honor i unapred se radujem svim daljim aktivnostima i kreativnim idejama ove dve kompanije zajedno“.

Pročitajte i ovo: Potpisan auto, samo za Ivanu

Ivana je odabrala vatreni, crveni model, a najviše će ga koristiti za snimanje i slikanje tokom treninga. “Ne pravim često selfije, ali telefon zaista koristim uvek tokom treninga za pravljenje video i foto izveštaja, kako bih shvatila gde grešim i šta bi trebalo da poboljšam. Definitivno ću ga koristiti za to“, zaključila je Ivana.

Na pitanje kako joj se sviđa novi telefon, Ivana nam je rekla: “Poseban je osećaj biti među prvim vlasnicima najnovijeg modela, a moj izbor je bio crveni Honor 8x koji se savršeno uklapa u moj stil“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Honor 8X specifikacije:

Ekran: IPS LCD FullView, 6.5 inča, 19:5.9, Full HD+ / 1.080 x 2.340, 398 ppi
Procesor: Kirin 710 osmojezgarni sa AI opcijama + Mali-G51 MP4 GPU, GPU Turbo
RAM: 4 GB
Memorija: 64 GB ili 128 GB + microSD do 400 GB
Baterija: 3.750 mAh, brzo punjenje
Zadnja kamera: Dual 20 MPx f/1.8 + 2 MPx, Full HD, blic, HDR, detekcija lica, panorama, AI pomoć i podešavanja parametara
Selfi kamera: 16 MPx, Full HD video, ulepšavanje i portreti, AI pomoć i podešavanja parametara
Mere: 160 x 76 x 7.8 milimetara, 175 grama
OS: Android 8.1 Oreo + EMUI 8.2
Dodatno: GPU Turbo, microUSB, “notch“ koji se može sakriti, skener otiska prsta, Bluetooth v4.2, GPS, NFC, otključavanje prepoznavanjem lica, aktivno potiskivanje buke, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac...
Cena: 35.990 dinara.

Honor8X: Official Introduction
Izvor: Honor

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnl

Nije ga odabrala, nego dobila dzabe plus honorar. Ali telefon je zaista odlican

RECENZIJE

TIPS & TRICKS