• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MacBook Pro i sa AMD Vega akceleratorima

Autor mondo.rs

Apple mobilni računari dobiće gejmerske performanse kakve dosad nisu imali, a biće unapređene i mogućnosti kreativne i zahtevne audio-video obrade.

Zajedno sa predstavljanjem modela MacBook Air 2018, kompanija Apple je objavila da će modeli sa dijagonalom ekrana od 15 inča MacBook Pro računara, dobiti opciju konfigurisanja sa Radeon Vega 20 i Radeon Vega 16 mobilnim grafičkim akceleratorima. Ovim se nastavlja dugogodišnja saradnja AMD i Apple kompanija, a pomenuti MacBook Pro model će biti prvi, koji ima ove akceleratore, dok će proizvođači PC laptop uređaja u svojim Windows prenosnicima doneti Vega Mobilni GPU nešto kasnije.

Pročitajte i ovo: AMD u novom moćnom superkompjuteru u SAD

AMD Radeon Vega Mobile ima unapređene performanse 3D renderinga, foto i video obrade i za ostale kreativne aplikacije, ali i mnogo važnije, bolje Full HD gaming mogućnosti sa Ultra detaljima "AAA“ i eSport naslova.

Zasnovan na "Vega" grafičkoj arhitekturi, novi mobilni grafički procesor je dizajniran za poboljšanu efikasnost, manje zagrevanje i tih rad i u najtanjem kućištu, zahvaljujući korišćenju HBM2 memorije, umesto prostorno i termalno zahtevne GDDR5 memorije.

Radeon Pro Vega 20 i Radeon Pro Vega 16 grafički akceleratori zahvaljujući fleksibilnosti nCU (next-gen Compute Units) arhitekture, od kojih su sačinjeni ovi GPU-ovi, ponudiće Apple korisnicima dosad nemoguće igračke performanse, prevazilaze bilo šta što je Apple ugrađivao u svoje mobilne računare.

Više detalja o Mobilnom Vega grafičkom akceleratoru možete pronaći na zvaničnoj web stranici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS