• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najopasnije ljepotice i slavne ličnosti na internetu (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Razmislite dvaput prije nego što ukucate njihova imena u pretraživače interneta!

Kompanija McAfee sastavila je svoju tradicionalnu godišnju listu najopasnijih ljepotica i slavnih ličnosti na internetu.

Prilično smo iznenađeni ovom listom!

Možda će vas zanimati

Glumica iz “Sluškinjine priče“, ali ne glavna i iz serije “Gilmorove“, Aleksis Bledel, najopasnija je slavna ličnost za pretragu na pretraživačima interneta. Uz njeno ime se pojavljuje najviše malicioznih rezultata pretrage, koji uključuju sajtove za krađu podataka, “pecanje“ i druge onlajn prevare.

Ovo je prilično iznenađenje, jer u 13 godina dugoj listi na njenom čelu su bile samo zvijezde, ljepotice i poznate ličnosti, koje su obilježile prethodnu godinu. Teško da bi bilo ko rekao da je Aleksis na bilo koji način obilježila 2018. ili 2019. godinu, ali McAfee algoritmi smatraju da je ona najopasnija slavna ličnost i da najviše šanse da zarazite svoj uređaj imate baš, ako pretražujete vijesti o njoj.

Na drugom mjestu je Džejms Korden, voditelj, a na trećem Sofi Tarner, glumica “Igre prestola“.

Slijede ih glumice Ana Kendrik i Lupita Njongo, pa voditelj Džimi Falon, majstor borilačkih vještina Džeki Čen, muzičari Lil Vejn i neizbježna NIki Minaž i na kraju još jedna glumica, Tesa Tompson.

Prema izvještaju analitičara antivirus kompanije glumice Aleksis i Sofi su magnet za maliciozne prevare, jer se njihova imena, između ostalog, povezuju sa torentima i golotinjom, koji su beskrajna inspiracija za sajber kriminalce, koji smišljaju uvijek nove načine da prevare korisnike - recimo skrivanjem virusa u reklame, koje se pojavljuju na sajtovima za odrasle!

Takođe, pojmovi, koji su posebno opasni i nose najveću šansu da zaraze one, koji ih traže su: torrent, fix gamble, free mp3, nudes, pirated movies, pirated downloads, sledging i streaming.

Ubuduće vodite računa kad pretražujete bilo šta od ovoga što smo spomenuli i provjerite linkove, koje želite da učitate prije nego što kliknete na njih! Jedan prelaz mišem preko linka otkriće vam gdje vas on vodi - ako je adresa nerazumna i nije istovjetna ispisanom linku ili imenu sajta - ne klikćite na taj link!

Da li ste vi imali nekih “iskustava“ sa ovim ličnostima i pojmovima?

sofi
Izvor: YouTube/Team Coco

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS