• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Bolje bi bilo da popravite Facebook, nego što pokušavate da uzmete pare“

Izvor MONDO/Agencije

Cukerberg u američkom Kongresu pokušao da ubedi kongresmene da će nova digitalna valuta Libra biti dobra stvar.

Direktor Facebook mreže Mark Cukerberg pokušao je tokom svedočenja pred američkim Kongresom da uveri skeptične poslanike da će digitalna valuta Libra, čije uvođenje planira ta kompanija, biti dobra stvar, kojom će biti smanjeni troškovi elektronskih plaćanja i koja će pomoći da više ljudi učestvuje u globalnom finansijskom sistemu.

Cukerberg je u Kongresu rekao da Facebook ne bi podržao nikakav potez Libre, koju čini konzorcijum od 21 člana, za pokretanje kripto valute, dok ona ne ispuni sva američka regulatorna pravila.

Možda će vas zanimati

Maksin Voters iz redova Demokrata ranije je pozvala na obustavljanje pokretanja projekta Libra 2020. godine i izradila nacrt zakona kojim se zabranjuje tehnološkim kompanijama da se mešaju u finansijske usluge, podseća Rojters.

Ona je ispitivala Cukerberga o narednim koracima Facebooka u borbi protiv lažnih informacija uoči predsedničkih izbora u SAD u novembru 2020. godine.

Facebook je u 21. oktobra objavio da je uklonio mrežu ruskih naloga, koji su bili usmereni ka američkim glasačima na Instagram mreži, koji je u vlasništvu Facebook ekosistema. "Bilo bi korisno za sve ako se Facebook koncentriše na rešavanje svojih mnogobrojnih postojećih nedostataka i propusta, pre nego što napravi bilo kakve dalje korake o projektu Libra", rekla je Votersova Cukerbergu.

Libra je počela da gubi na snazi poslednjih nedelja usled stalnih kritika američkih poslanika i regulatora, koji strahuju da bi ona mogla da doprinese pranju novca i obori globalni finansijski sistem.

Nekoliko finansijskih partnera, uključujući MasterCard, Visa, PayPal i eBay, napustili su projekat, zbog nedovoljne regulacije i mogućnosti zloupotreba Libra kriptovalute ne samo za pranje novca, nego i za druge malverzacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS