• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovan jedan od najvećih proizvođača telefona! OPET!

Autor mondo.rs

Ovo je već drugi puta da kineska kompanija dovodi svoje korisnike u neprijatnu situaciju.

 One Plus telefon hakovanje Izvor: MONDO / OnePlus

Niko ne voli da čuje da su njegovi lični podaci procureli na bilo koji način, ali izgleda da OnePlus još uvijek nije naučio ništa iz svojih prethodnih grešaka.

Kineska kompanija, jedna od trenutno najpopularnijih, zbog svojih odličnih OnePlus 7 i drugih modela, ponovo je iznevjerila korisnike i “izdala“ njihove najličnije podatke.

Možda će vas zanimati

Manje od dvije godine od prošlog napada, u kojem su procurili podaci korisnika kompanije OnePlus, ovaj kineski gigant, koji je odavno u top 10 proizvođača telefona (što nije slučajno), pretrpio je novi napad “treće strane“, kako OnePlus navodi u svom izvještaju za medije.

Ovog puta procurili su podaci kakvi su imena korisnika, brojevi telefona, kućne adrese, mejlovi i drugi najličniji podaci, ali OnePlus ne želi da otkrije koliko je korisnika pogođeno napadom i tvrdi da su “platne informacije, lozinke i nalozi sigurni“. Nema podataka, makar ih OnePlus u ovom trenutku nema, o veličini i jačini napada, ali ni podataka o tome ko stoji iza napada.

Napad je, prema tvrdnjama izvora upućenih u situaciju, došao preko onlajn prodavnice OnePlus sajta, prije nego sa nekog od telefona kompanije. Takođe, napad je registrovan sredinom novembra, a OnePlus kompaniji je, prenosi The Verge, trebalo čak nedelju dana da riješi cijelu stvar, nakon čega je i obavijestila sve korisnike o napadu i objavila informacije o tome.

Za sada nema podataka o iskorišćavanju procjurelih podataka korisnika protiv njih, ali OnePlus u svojoj FAQ sekciji navodi da korisnici, koji su pogođeni ovim napadom (a još uvijek ne otkrivaju koliko tačno i kojih korisnika), mogu očekivati spam i fišing mejlove u narednom periodu, kao i da bi trebalo da vode računa o tome kome odgovaraju na mejlove i na koji način.

OnePlus 7T video trailer (MobIT)
Izvor: OnePlus

Ako nekim slučajem imate OnePlus nalog i telefon - to je savjet i za vas: vodite računa o mejl prepiskama i tome da li vam neko sumnjiv piše.

Svakako vrlo neprijatna situacija za OnePlus još jednom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS