• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo što Huawei radi je potpuno sumanuto! (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Kompanija prodala preko sedam miliona Mate 30 i Mate 30 Pro uređaja, a da ih nije ni donela izvan matičnog tržišta!

 Huawei Mate 30 prodaja sedam miliona Huawei Mate 30 serija cijena prodaja kupovina Mate 30 Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Huawei bila je primorana da premijeru Huawei Mate 30 i Huawei Mate 30 Pro telefona upriliči u Minhenu bez podrške Google kompanije i njenih servisa.

To je i zaustavilo globalnu isporuku Mate 30 serije do daljnjeg, ali nikako nije sprečilo kompaniju Huawei da na matičnom, kineskom tržištu napravi spektakl što se prodaje tiče.

Možda će vas zanimati:

Za manje od dva meseca, istina uz nešto nižu početnu cenu, Huawei je prodao 75 odsto više Mate 30 telefona, nego što je u istom periodu prošle godine prodao Mate 20 uređaja. Ako to prebacimo u konkretne brojke - Huawei je za manje od dva meseca prodao preko sedam miliona Mate 30 i Mate 30 Pro telefona samo na kineskom tržištu!

Ričard Ju je ovu neverovatnu broju izneo tokom prezentacije novog i dosad najnaprednijeg tableta, kojim Huawei konkuriše Samsung Galaxy Tab 6 i Apple iPad Pro uređajima - Huawei MediaPad Pro tableta.

U prodaji su u Kini, ali i na još dva azijska tržišta, na kojima je zabeležen daleko skromniji obim prodaje, nego u Kini, prodavao ukupno pet modela ove serije i to Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 5G, Huawei Mate 30 Pro 5G i Huawei Mate 30 RS Porsche Design, kao i dva posebna modela, u zelenoj i narandžastoj koži.

Huawei Mate 30 Pro je trenutno i telefon sa najboljom kamerom među svim mobilnim uređajima, po oceni DxO Mark ekipe, na čijem testu je ostvario rekordan rezultat od 121 boda.

Nadamo se, iskreno, da će Huawei uskoro plasirati Mate 30 i kod nas!

Huawei i HONOR otkrivaju istinu o svemu za MONDO MobIT

Ovakva situacija poklapa se tačno sa onim u šta nas je uveravao jedan od istaknutih zvaničnika Huawei i HONOR tima za ovdašnji deo Evrope, sa kojim smo nedavno baš na ovo temu imali priliku da pričamo. Intervju sa Aleksom Vangom uskoro ćete imati priliku da pročitate na MobIT stranama, kad ćemo vam otkriti i Huawei i HONOR stav po pitanju dalje saradnje sa Google kompanijom, šta planiraju da urade sa HMS ekosistemom (Huawei Mobile Services), kao i o tome koliko vremena i novca planiraju da potroše da bi neutralisali američke sankcije. Naravno, bilo je reči i o tome kako će preduprediti svaku sličnu buduću situaciju, ali i o transformaciji Huawei kompanije iz sadašnjeg u jedan moderniji oblik.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS