• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineski proizvođač brži nego Samsung, Xiaomi i svi ostali (FOTO)

Autor mondo.rs

U mobilnom svetu je važno ko bolje primeni novu tehnologiju, ali je važno i ko je bio prvi.

 Kineski proizvođač brži nego Samsung, Xiaomi i svi ostali (FOTO) Izvor: MONDO / Marko Čavić

Svi čekamo 11. februar i premijeru Samsung Galaxy S20 trija o kojem mislimo da znamo već sve, da bismo to i potvrdili.

Ipak, od mnogih rekorda, koje će oboriti Galaxy S20 serija pojedinačno ili kao trio telefona, jedan, ipak neće biti Samsung-ov, a to je - Snapdragon 865! I Xiaomi je najavio svoj flagship sa ovim čipsetom ali će i on biti tek posle ZTE kompanije!

Možda će vas zanimati

Prvi mobilni telefon, koji je najavljen sa najmoćnijim Qualcomm čipsetom je ZTE Axon 10s Pro. Ovaj mobilni dolazi sa 5G podrško, 6 ili 12 GB RAM-a, 128 ili 256 GB memorije, microSD i Dual SIM podrškom, 6,5 inča ekranom (rezolucije 1.080 x 2.340 piksela) i sićušnim notch-em u kapljici. Ekran je Super AMOLED i podržava Dark Mode kroz ceo meni, što će bateriju kapaciteta 4.000 mAh učiniti još bolje autonomije.

Ovde se spisak sjajnih funkcija ne završava, pa će ZTE Axon 10s Pro biti i prvi telefon, koji ima LPDDR5 RAM, što znači trenutno najbržu i najpouzdaniju operativnu memoriju na svetu i nema je nijedan drugi mobilni telefon čak ni u najavi. Što se memorijskog prostora tiče, ZTE je i tu otišao korak dalje u odnosu na sve, pa je ubacio UFS 3.1 memoriju, koja donosi brže čitanje i duži životni ciklus čuvanja podataka.

Pozadi se nalazi sistem od tri kamere, koji predvodi Quad Pixel 48 MPx (f/1,7) kamera sa laserskim autofokusom, uz asistenciju 8 MPx telefoto kamere (f/2,4) i 20 MPx ultraširoku kameru (f/2,2). Na raspolaganju je i dvostruki-dvotonski blic, kao i poseban Noćni mod, portreti, HDR i druge opcije za slikanje noću i danju.

Selfi kamera je rezolucije 20 megapiksela i služi i za otključavanje telefona skeniranjem lica.

Sve zaokružuje izuzetan dizajn sa zakrivljenim ivicama ne samo zadnjeg, nego i prednjeg stakla u prelivu boja, kao i Android 10 sa MiFavor 10 korisničkim okruženjem.

Cena telefona nije objavljena, ali će biti otkrivena zajedno sa prvim javnim izlaganjem telefona na MWC 2020 sajmu u Barseloni. Do tada uživajte u slikama ZTE Axon 10 Pro 5G telefona, koji vam premijerno predstavljamo već 10. februara u našem prvom pogledu i najavi.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS