• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigla upozorenja i velikih proizvođača telefona - ČISTITE UREĐAJE, LJUDI!

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Preventivno čišćenje telefona važno koliko i higijena ruku i lica!

 koronavirus mobilni telefon dezinfekcija Izvor: MONDO / Apple

Ako do sada niste redovno čistili svoje telefone - sad je trenutak da počnete!

Kompanija Samsung odavno ima objašnjenja u svojim uputstvima i na sajtovima o tome kako se pravilno čiste Galaxy telefoni, a sad je čak i kompanija Apple ažurirala svoja uputstva i ukazala na potrebu čišćenja telefona.

Apple je do sada savetovao čišćenje telefona samo vlažnom krpom, ali u promenjenim uputstvima od ponedeljka, 9. marta, kompanija ukazuje na potrebu čišćenja na drugačiji način.

S obzirom na to da je mobilni telefon jedna od najprljavijih stvari, koju dodirujemo svakodnevno i na to da koronavirus može da preživi na površinama do četiri sata, važno je da se, osim vlažnom krpom (ne natopljenom ili potpuno mokrom, naravno) čisti telefon tj. iPhone, nego i proizvodima za čišćenje - ali ne svim, razume se!

Proizvodi, koji sadrže 70-to procentni izopropil alkohol su OK, kao i vlažne maramice za dezinfekciju, koje NE SADRŽE abrazivna sredstva, aerosoli, izbeljivače i bilo kakve agresivne hemikalije.

Ne bi trebalo potapati telefon ni u kakvu tečnost, natapati ga mokrim stvarima (krpama) i treba paziti da tečnost ne uđe u otvore uređaja. Najbolje je, u svakom slučaju koristiti baš maramice za dezinfekciju, jednu po čišćenju, dva puta dnevno. Naravno, niko od velikih kompanija ne spominje direktno koronavirus, ali je jasno zašto su neke od kompanija tek sad promenile savete za čišćenje i pozvale na redovno čišćenje uređaja.

I to je to, mala stvar, na koju smo vas mi već upozorili, sad je materijalizovana i kroz uputstvo jednog od najvećeg proizvođača telefona. Naravno, čišćenje telefona neće vas u potpunosti zaštititi od koronavirusa, ali ćete podići nivo zaštite u svakom slučaju.

Dakle, čistite svoje uređaje svaki dan, ne samo telefone, nego i svoje okruženje - radno mesto, mesto na kojem koristite kompjuter, igrate igre, učite itd.

Koliko vi često čistite svoje uređaje?

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS