• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook želi da smanjimo YouTube i da igre gledamo preko Fejsa

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Da li najveća društvena mreža na svetu ima to što je potrebno da bude konkurencija Twitch ili YouTube gejming strimingu?

 Facebook želi da smanjimo YouTube i da igre gledamo preko Fejsa Izvor: MONDO / Facebook

Od kada je najavljen Gameroom i od kada je postalo jasno da tinejdžeri napuštaju Facebook zarad Snapchat, TikTok i drugih platformi, Facebook pokušava da ih vrati, uglavnom gejming unapređenjima.

Gejmeri su danas uglavnom uz YouTube Live ili Twitch platforme, ali će Facebook i to pokušati da promeni novim servisima.

Nakon 18 meseci testiranja u Južnoj Americi i Aziji, Facebook-ov najnoviji pokušaj da ostane relevantan je u pogonu. Prvobitno je Facebook Gaming najavljen za jun. Međutim, verovatno je procenjeno da je ovaj period bolja startna pozicija za platformu kojom se stream-uju mobilne igre preko lične Facebook stranice.

Kako su saopštili iz sedišta ove društvene mreže, u aplikaciji neće biti reklama (mada na Google Play prodavnici u opisu aplikacije jasno stoji “Contains ads”).

Za sada je Facebook Gaming dostupan samo na Android platformi, dok se verzija za iOS očekuje čim Apple prikaže zeleno svetlo, saznaju IT mediji. Kompanija do sada nije krila svoje namere da se više uključi u igračku industriju, ali teško da će samostalna aplikacija pomoći.

Na kraju će prevagnuti onaj, koji okupi zvučnija imena iz sveta streaming-a, a ona su odavno u dvorištima YouTube i Twitch video mreža. U trenutku pisanja ove vesti Facebook Gaming imao je preko PET MILIONA preuzimanja, a to znači samo jedno - Facebook ima čemu da se nada na gaming streaming tržištu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS