• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog virusa korona odlaže se 5G

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

5G i virus korona, ipak imaju neku vezu na kraju…

 Zbog virusa korona odlaže se 5G Izvor: MONDO / Marko Čavić

Molimo vas, nemojte opet o teorijama zavere i tome kako će nas 5G prvo mutirati, a onda i ubiti, kao ptice dok ne popadamo na tlo, to smo, valjda već objasnili - i naučno i fenomenološki…

Uprkos brojnim teorijama zavere korona virus i 5G su na kraju, ipak ostvarili neku vezu, ali se ona ne temelji na najčešćim relacijama, koje smo spominjali u poslednje vreme.

Mobilni operatori, komunikacioni i IT stručnjaci, kao i analitičari upozoravaju da bi moglo doći do odlaganja upotrebe 5G mreže, kao rezultat pandemije, koja je izazvana virusom COVID-19. Ova upozorenja dolaze baš nakon objava tromesečnih zarada većih kompanija, koje će učestvovati u instalaciji, pokretanju i održavanju 5G mreža širom sveta.

Za sada je poznato da će se šira slika videti tek nakon finansijskih izveštaja iz juna. Ono što analitičari, takođe ocenjuju kao pozitivno stanje, jeste da je razvoj 5G mreže u Sjedinjenim Američkim Državama brži i u boljem položaju u odnosu na Evropu.

Da će doći do usporavanja razvoja i početka upotrebe 5G mreže upozoravao je i Huawei, koji radi na izgradnji ove mreže u Velikoj Britaniji, ali i drugim najvećim evropskim zemljama. Oni su još u martu objavili da će biti problema, ali se tek sada vidi koje su to razmere u pitanju. Primena 5G tehnologija odložena je u Portugaliji, Austriji, Španiji, Francuskoj i Češkoj, objavili su izvori iz industrije.

I druge svetske kompanije ukazuju na to da će biti odlaganja.

Samsung je objavio da će se smanjiti finansijska ulaganja u ovu infrastrukturu upravo zbog globalne korona korone. Ericsson i Nokia, dva od tri najveća provajdera, takođe upozoravaju na zastoj. Oni smatraju da će vlade država preduzimati mere zbog kojih oni neće biti u mogućnosti da nastave planiranim ritmom fizičku implementaciju 5G mreža.

Kina predstavlja suštu suprotnost od navedenih primera, jer se u njoj 5G mreža ubrzano i bez zastoja razvija i na njoj i država i privatan sektor rade intenzivno.

Anketa

Plašite li se 5G mreže?

  • Da, plaši me 5G!

    43.37% (121)

  • Ne zanima me 5G.

    20.07% (56)

  • Ne, 5G je OK!

    36.56% (102)

Plašite li se 5G mreže?

Rezultati

Pročitajte i ovo:

Tagovi

5g

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS