• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Chrome će konačno riješiti svoj najveći problem

Autor Marko Čavić

Najpopularniji pregledač interneta trebalo bi s novom verzijom konačno da prestane da jede resurse vašeg računara.

 Chrome će konačno riješiti svoj najveći problem Izvor: MONDO / Kaspersky

Najpopularniji pregledač interneta, osim što je meta astronomskih kazni, uskoro bi mogao da bude i predmet boljih vijesti, jer će odstraniti ili makar ublažiti, jednu od svojih najvećih boljki.

Kao što je nešto upućenijim korisnicima poznato, Chrome pri surfovanju nudi pregršt korisnih funkcija i ekstenzija, ali je problem to što to čini u zamjenu za poveću količinu RAM-a.

Možda će vas zanimati:

Ova karakteristika je u prethodnom periodu inspirisala brojne internet šaljivdžije da MEME-ovima prozivaju zbog toga kompaniju Google. Ipak, novim update-om za Windows 10, situacija bi mogla da se preokrene. Verzija 2004 ovog operativnog sistema sadrži novu programersku funkciju pod imenom SegmentHeap, koja optimizuje korišćenje memorije.

Poučen iskustvom Microsoft kompanije, koja se pohvalila da je novom Egde pregledaču interneta opterećenje memorije snizio za 27 procenata, razvojni tim Chrome pregledača odlučio se za njenu implementaciju (oba browser-a su izrađena u Chromium endžinu).

Prema riječima Brusa Dosona, jednog od programera, verzija programa, koji će ubuduće trošiti znatno manje memorije, oznake Chrome v85.0.4182.0, trenutno je u Canary fazi (rana, eksperimentalna). Do punog, stabilnog izdanja, verovatno ćemo čekati nekoliko meseci, objašnjava SK i dodaje da se nada da će se čekanje isplatiti.

Glavnu kvaku sigurno ste već uočili. Pošto optimizacija radi sa Windows-om 10, i to verzijom od 2004 pa nadalje, korisnici koji su preskočili ažuriranje ili su još uvijek na Sedmici, neće biti u mogućnosti da koriste ovo izdanje Chrome pregledača interneta i dalje će morati da štede otvoreni broj kartica, kako ne bi preopteretili sistem.

Da li vi imate probleme sa Chrome pregledačem?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS