• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noćna mora Apple iPhone korisnika se ostvarila!

Autor Marko Čavić

Kompanija potvrdila ono na šta su izvori iz industrije upućivali od početka godine.

 Noćna mora Apple iPhone korisnika se ostvarila! Izvor: MONDO / PhoneArena.com
iPhone 12 dizajn video (MobIT)
Izvor: ConceptsiPhone

Apple iPhone 12 5G kasniće gotovo dva mjeseca i sve je izvjesnije da se neće pojaviti ni u septembru, a ni u oktobru, nego kasnije.

Fanovi Apple iPhone telefona nisu pridavali značaj ovim navodima “upućenih izvora“, to se vidi po komentarima na raznim internet mjestima, ali je to - istina!

Da će sljedeći iPhone biti i prvi iPhone model za koji se prije premijere zvanično zna da će kasniti potvrdila je i kompanija Apple, koja je tokom prezentacije finansijskih rezultata kratko napomenula da je iPhone 11 serija počela svoj život krajem septembra, a da će sljedeća generacija iPhone uređaja to biti u mogućnosti da učini nekoliko nedjelja kasnije.

Apple, po svom običaju, nije rekao šta je tačno izazvalo ovo pomjeranje premijere na tržištu, ali vjerujemo da je u pitanju razbijen lanac snabdjevanja, koji se još uvijek nije oporavio od uticaja virusa korona na ekonomiju i industriju mnogih zemalja i kompanija.

Da će do odlaganja iPhone telefona doći potvrdila je i kompanija Qualcomm i prije same Apple prezentacije finansijskih rezultata za drugo tromjesečje 2020. godine, pa Apple i nije imao kud, nego da prizna da će do odlaganja zaista doći, tako da će iPhone 12 5G dobrano zagaziti u četvrti kvartal 2020. godine i na taj način imati manji uticaj na Apple rezultate u tom i prvom kvartalu sljedeće godine.

Apple će svoj prvi 5G model i dalje vjerovatno predstaviti na tradicionalnom septembarskom događaju, na kojem ćemo vidjeti najmanje tri nova iPhone 12 modela, ako se tako budu zvali.

Inače, Apple je pobijedio predviđanja analitičara i po obimu prihoda i po obimu profita i trenutno je treći najveći proizvođač telefona na svijetu, iza kompanije Samsung i novog tržišnog lidera, kompanije Huawei.

Da li ćete i vi čekati prvi iPhone 5G?

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS