• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđi telefon sa dva ekrana snimljen prvi put uživo! Pogledajte kako izgleda WING! (FOTO, VIDEO)

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Već smo pisali o neobičnom telefonu iz Južne Koreje, a sad imamo priliku da ga prvi put vidimo u akciji.

 Najluđi telefon sa dva ekrana snimljen prvi put uživo! Pogledajte kako izgleda WING! (FOTO, VIDEO) Izvor: YouTube / ScreenShot / AndroidAuthority

Neko je bio nespretan ili samo malo više slobodan, pa pustio još uvijek nenajavljen LG Wing telefon da procuri među internet živalj…

Nebitno kako je to i ko uradio, ali LG Wing tj. prvi telefon s dva ekrana, koji se rotiraju jedan preko drugog je uhvaćen u akciji i izgleda - pa vi nam recite kako vam se čini!

LG već dugo luta što se strategije za smartfone tiče, pa iako imaju hardverski dobre telefone nešto tu ne štima kako treba - da li je do odluka, koje menadžment pravi, do marketinga ili do korisnika, koji uvijek (opravdano ili ne) žele nekog iz “velike trojke“ ne znamo, ali nam se ovaj model čini kao dobar start nečeg novog.

Dosad smo videli novi model VELVET u 5G segmentu i segmentu tzv. beauty telefona, a LG Wind je nešto sasvim drugo. Mnogo je veći, svestraniji i konceptu sa više ekrana pristupa na potpuno nov način, bez ekrana, koji se savijaju. Iz videa je jasno da je prednji ekran velik i glavni, dok je drugi manji i pomoćni, odnosno preuzima dodatne funkcije glavnog ekrana tj. aplikacije ili opcije, koja se koristi na njemu. Takođe, rekli bismo da je dio iznad tj. u ovom slučaju pored telefona, zapravo samo mehanizam, odnosno da površina zadnjeg dijela, preko kojeg ide glavni ekran, nije cijela od drugog ekrana, što je OK, ako je telefon moguće preklopiti tako da se formira jedan običan telefon.

LG Wing ili kako god je kompanija odlučila da ga nazove mogao bi da bude prikazan na ovogodišnjem IFA 2020 sajmu 3. septembra, na kojem će MONDO biti jedan od posjetilaca - AKO nas Nijemci puste da uđemo u zemlju, naravno zbog korone!

LG Wing je, navodno, nova serija LG telefona sa dva ekrana, koji nisu povezani, ali rade u simbiozi, kad su oba aktivirana. Aktiviraju se tako što se gornji ekran podigne i zarotira za 90 stepeni. Tako gornji ekran postaje položen, a donji otkriva komande i/ili dodatni sadržaj, koji dopunjuje gornji ekran. Recimo, gore gledate YouTube, a na donjem se prikazuju komentari i drugi sadržaj iz YouTube aplikacije.

Ovo je dizajn poznat odavno, još sa Samsung SGH-Z130 modela, ali je ovog puta bolje osmišljen i praktičniji, jer gornji ekran postaje primaran, a umjesto dugmića tu je dodatni ekran, na kojem bismo mogli da radimo sve ono što je potrebno, a da se ne prekida rad na gornjem ekranu.

Naravno, ovo sve zavisi od optimizacije softvera, koju bi LG trebalo da dovede do perfekcije, kako bi napravio vjerujemo jedan od najpraktičnijih uređaja danas. Srećni smo što možemo da vam otkrijemo i navode korejskih medija, koji su prenijeli da će se LG Wing pojaviti već na jesen i to po početnoj cijeni od oko 800 dolara.

Čekamo IFA sajam i nadamo se da ćemo moći LG Wing ili kako god se zvao da okrenemo i uživo, ne samo da ga gledamo izdaleka ;)

Kako se vama sviđa LG Wing koncept?

LG Wing telefon na okretanje video (MobIT)
Izvor: Android Authority

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Glupost,to više nije telefon

RECENZIJE

TIPS & TRICKS