• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uveli pauziranje interneta: Da ohladite i prste i glavu i sve što vam internet svakodnevno radi! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Pauza od svega na internetu u samo jednom kliku ili prečici tastature. Nekad je baš korisni, pogledajte o čemu se radi!

 Uveli pauziranje interneta: Da ohladite i prste i glavu i sve što vam internet svakodnevno radi! (VIDEO) Izvor: Guliver/Getty Images/fizkes

Tona informacija, koja nas svakodnevno vreba sa otvorenih tabova ume pošteno da izmori psihu - ako niste to doživeli, verujte nam da je tako!

Posledice tzv. internet overdose sigurno će ubuduće biti i sve češća i sve opširnija tema za psihologe i mnogobrojne kliničke i ostale stručne studije.

Dotle, na pojedincu je da se čuva i da ne zastrani, odnosno da s vremena na vreme pravi i pauze. Prvi metod, koji pada na pamet je Minimize taster, koji krasi svaki prozor na ekranu, pa i onaj u gornjem desnom uglu pregledača interneta. Međutim, razvojni tim Vivaldi browser-a novom Vivaldi v3.3 verzijom nudi nešto elegantnije rešenje - Break Mode. S obzirom na kontekst, pretpostavićemo da u ovom slučaju “break“ cilja na pauzu, a ne na glagol lomiti.

Aktivacija ovog režima vrši se klikom na srednji taster u donjem levom uglu ili ekspresivnom prečicom tastature CTRL + TAČKA. Nakon toga, pregledač će zamrznuti bilo koji audio ili video sadržaj, koji ste pratili, zapamtiti poziciju pri sastavljanju nekog teksta, sakriti sve otvorene tabove i prikazati prazan ekran.

Nekima će to izgledati jezivo na njihovom računaru, pa ćemo im mi dole dati priliku da vide kako to izgleda izdaleka ;)

Izvor: MONDO / Vivaldi

U ovom stanju će ostati sve dok ne deaktivirate Break Mode, kada nastavljate tamo gde ste stali. Bilo bi dobro da su otišli i korak dalje, pa ponudili zaštitu lozinkom, kao kontra-meru za radoznale kolege. Još jedan novitet u Vivaldi-ju je mogućnost kropovanja URL-a, pa ako ste u potrazi za pregledačem interneta, koji ima brdo zezalica, vredi mu dati šansu.

vivaldi browser break mode video (MobIT)
Izvor: Vivaldi Browser

(SK / MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS