• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne otvrarajte "bombu" poruku: Pogledajte kako izgleda i zaštitite se od kraha telefona lakim trikom! (FOTO)

Autor Marko Čavić

Nova poruka prijeti da sruši WhatsApp i primora vas da obrišete aplikaciju - evo kako da je nadmudrite!

 Ne otvrarajte "bombu" poruku: Pogledajte kako izgleda i zaštitite se od kraha telefona lakim trikom! (FOTO) Izvor: MONDO / WhatsApp

Nije prvi put da WhatsApp aplikacijom kruže poruke, koje se često nazivaju "bombama", jer blokiraju samu aplikaciju i uzrokuju probleme korisnicima.

Takve poruke, koje su različitog sadržaja izazivaju preopterećenje nekih dijelova softvera telefona, tako da se on resetuje nakon zamrzavanja.

Nekad je to niz skrivenih znakova, odnosno “znakova pitanja“, nekad je to bukvalno crtež bomba emotikona, a nekad pažljivo isplaniran niz slova i/ili brojeva, koji je jasno napravljen s ciljem onesposobljavanja telefona. Naime, takve poruke tzv. IM bombe, zapravo aplikaciji WhatsApp nisu razumljive, pa se zato stvara "začarani krug", u kojem se WhatsApp iznova pokreće i ruši.

Kad do ovoga dođe, korisniku ne preostaje ništa drugo nosim da obriše WhatsApp sa svog telefona i ponovo ga instalira. Problem je to što u takvim situacijama često dolazi do gubitka svih poruka, što je za neke korisnike velik problem. Istina, oni korisnici, koji redovno rade bekap WhatsApp podataka nemaju tih problema, ALI - koliko vas to čini (prava je prilika da aktivirate, tu je i link za to).

Olakšavajuća okolnost može da bude i to, ako je korisnik ulogovan u WhatsApp web aplikaciju, koja omogućava slanje WhatsApp poruka sa računara. Naime, takve "bombe" nemaju uticaj na web verziju WhatsApp aplikacije, pa je moguće jednostavno obrisati spornu poruku i nastaviti sa korišćenjem na telefonu. Zato, ako ne pravite rezervne kopije podataka, onda se ulogujte na WhatsApp za web, pa nek’ stoji, ako zatreba nekad, makar u ovakvim situacijama.

Kako biste spriječili da do rušenja aplikacije uopšte i dođe, imate priliku i da onemogućite primanje poruka od nepoznatih kontakata. Otvorite WhatsApp, idite u Settings, pa u Privacy, a zatim izmenom stavke Everyone u My contacts only omogućite da vam poruke stižu od kontakta, koje poznajete ili imate u WhatsApp imeniku.

Iz WhatsApp-a, kako kažu, rade na pravljenju zakrpe, koja bi opet na neko vrijeme trebalo da spriječi rušenje aplikacije u slučaju primanja sporne poruke. Međutim, osim što se poruke uvijek menjaju i iznova su drugačije, biće potrebno i da prođe neko vrijeme kako bi zakrpa za aplikaciju svima stigla.

Ovaj problem pogađa uglavnom Android uređaje.

Da li ste se vi sretali s ovakvim WhatsApp porukama?

(Zimo / MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS